Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun kohteena oli tällä kierroksella Näsijärvi ja Niihamanselkä.

Kalastaja itse ajatteli yhdistää reissuun huvin ja hyödyn eli kalastuksen ja kuunpimennyksen katselun, joten reissun ajankohdaksi valikoitui 27. elokuuta eli perjantai.

– Liikkeelle starttasin kello 19 tietämissä ja lopettelin vähän ennen klo 23:a. Eikä muuten näkynyt kuusta vilaustakaan, oli pimennyt aivan totaalisesti.

Kalastuksen Jari käynnisti uistelemalla ja kohdekalana oli kuha. Ensimmäinen lenkki järvellä ei tuottanut tärppiäkään, joten tuloksen varmistamiseksi kalastajamme siirtyi heittämään haukea.

– Vene erääseen suht varmaan haukipoukamaan ja Minnow Spoon siiman päähän. Parissakymmenenssä minuutissa sain kontaktin kahdeksaan haukeen, joista kaksi kävi veneessä mittauttamassa itsensä. Suuremmalle pituutta oli kertynyt 57 senttiä, paino lie ollut kilon nurkilla.

Varmistuskierroksen jälkeen Tuiskunen palasi illan ykkösagendaan eli kuhaan. Eikä järvellä tarvinnut soudella yksin.

– Selällä näkyi hyvinkin toistakymmentä venettä vetohommissa. Yhtäkään kalansaantia en kuitenkaan nähnyt, eikä oman siimankaan päässä erityistä vilskettä ollut. Yksi kuhantumppi sentään yritti kyytiin, mutta pääsi sekin irti veneen vierellä. Koko jäi reippaasti alle 40 sentin.

Muuta ei ilta Näsijärvellä sitten tarjonnutkaan, joten päivän pisin kala eli vastaus kilpailukysymykseen oli 57 senttiä. Mutta kuinka moni sen onnistui arvaamaan?

Vastauksia kilpailuun tuli reilut kuusikymmentä kappaletta ja oikeita vastauksia joukossa oli tasan kaksi. Kruunu vai klaava -tyyppinen puhelinarvonta suosi Kaustisilla asuvaa Susanna Kuorikoskea, jolle lähtee luvattu viehepaketti (mm. Kuusamo Santeri, Islure, Jesse Kobra ja Rapala Scatter Rap Deep Husky Jerk).

Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille! Jatkoa seuraa tuota pikaa!