Saksan isot outdoor-messut pidettiin nyt viimeistä kertaa Friedrichshafenissa. Jatkossa messut tullaan järjestämään Münchenissä, joka on parempien yhteyksien päässä. Samalla messuille haetaan uutta ilmettä.

Seuraavassa pikakatsaus uutuustuotteisiin ja trendeihin. Myös suomalaisvalmistajat näkyivät messuilla.

 

Vedenpitävyyttä jaloille

Vedenpitävissä sukissa panostetaan nyt mukavuuteen ja hengittävyyteen.

Sukkia löytyy entistä paremmin juuri omaan harrastukseen sopivaksi, sillä yhä useampi valmistaja tarjoaa nilkka-, sääri- ja polvimittaisia sukkia.

Merinovillan lisäksi tässä sukassa käytetään Porelle-kalvoa suojaamaan jalkoja vedeltä ja kosteudelta.

dexshell.com

 

Lisävirtaa repusta

Pienten ja kätevien aurinkopaneelien suuri määrä messuilla kertoo, että paneelit lisäävät suosiotaan kovaa vauhtia.

Suomalaisyritys Tespack valmistaa erilaisia taiteltavia paneeleita, jotka sopivat liikkuvaan ja kovaan käyttöön. Kun selässä on aurinkopaneelin sisältävä reppu, retkeilijän ei tarvitse kantaa erillistä virtalähdettä mukana.

Jo tunnin auringonpaisteella saa ladattua kännykän täyteen. Kuvan reppu maksaa 290 euroa.

tespack.com

 

 

Haitarimuki taskuun

Kertakäyttöisten muovipullojen ja muiden lyhyen elinkaaren retkituotteiden tilalle esiteltiin paljon ratkaisuja.

Tässä yksi kätevä esimerkki niin retkelle kuin matkalle vaikka lentokoneeseen tai veneeseen. Hydaway-muki taittuu kasaan ja sopii repun tai takin taskuun.

Muki on tehty elintarvikekäyttöön soveltuvasta silikonista ja muovista. Kannellinen ja tiivis muki on pestävissä astiapesukoneessa.

hydawaybottle.com

 

Nopea ja varma kiinnitys

Boa-kiinnitysmekanismi yleistyy vaellusjalkineissa ja muissa kenkämalleissa.

Kiekkoa kiertämällä säädetään äärimmäiseen vahvaa lankaa, joka saa kengän istumaan jalassa tukevasti ja varmasti.

Toisin kuin tekstiilinauhojen kanssa solmimista ei tarvita. Boa-mekanismi ei menetä pitoaan kesken kaiken kuten usein tapahtuu tavallisten kengännauhojen kanssa.

boafit.com

 

 

 

Taitettava grilli

Primuksen uutuus on kompaktiin kokoon taitettava, kevyt ja monipuolisesti käytettävissä oleva avoin Aeril-tulisija. Se mahtuu vaikka repun sivutaskuun.

Suunnittelijat ovat huomioineet erilaiset käyttötarpeet, sillä tulisijan grillaustasoa on mahdollisuus säätää pikavivuilla  ylä- ja ala-asentoon. Näin erilaiset makumieltymykset voidaan ottaa huomioon grillauksen lopputuloksessa.

Kahden avosijan hinnat ovat 99 ja 139 euroa.

primus.eu

 

Laatua uneen

Retkeilyssä panostetaan entistä enemmän nukkumisen mukavuuteen. Keveys, mukavuus ja helppokäyttöisyys nousevat houkuttimiksi tavarapaljouden keskellä.

Vain 77 grammaa painava ja 28 x 38 sentin kokoinen tyyny mahtuu minne tahansa. Tyyny taittuu pienemmillään 11 x 6,5 sentin kompaktiksi, pehmeäksi paketiksi.

cocoon.at

 

Vetoketju kuntoon

Erilaisille vetoketjuille räätälöity pikakorjaus pelastaa päällystakit ja vetoketjulliset villapaidat sekä tarpeen mukaan muut vetoketjulliset tekstiilit roskakorikohtalolta. Vetoketjun pettäessä vaatteet usein hävitetään.

Kokotaulukosta valitaan rikkinäiseen vetoketjuun sopiva FixnZip, joka korvaa rikki menneen vetoketjun ilman erillisiä työkaluja tai ompelua.

fixnzip.com 

 

Väriä vaellukselle

Vaellusjalkineiden yhtenä vallitsevana trendinä on entistä värikkäämpi ja tyylikkäämpi ulkonäkö. Trendi ei koske ainoastaan naisten vaelluskenkiä.

Keveys, vettähylkivyys ja tuuletus kuuluvat kenkien tavoitelluimpiin teknisiin ominaisuuksiin.

Pohjalta vaaditaan yhä parempaa pitoa erityyppisissä liukkaissa olosuhteissa sekä sopivaa joustavuutta iskutusta vastaan. Pohjarakenteissa on paljon erilaisia vaihtoehtoja omien mieltymysten ja käytön perusteella valittavaksi.

trezeta.com

 

Lämpötyyny korvaa keittimen

Erilaisten ravintoarvoltaan rikkaiden ruoka-annospussien valikoima messuilla oli runsas.

Vaelluksille ja muille retkille on tarjolla entistä enemmän makuja ja aterioiden kokovaihtoehtoja hyvillä kalorimäärillä varustettuna.

Adventure Menun toiminta-ajatus on mielenkiintoinen. Ruoka lämpenee tiukasti suljetussa annospussissa lämpötyynyn avulla reilussa kymmenessä minuutissa.

adventuremenu.cz/en

 

 

Sukkia armeijalle ja ulkoilijalle

Suomalainen Uphill valmistaa sukkia armeijalle ja käytännössä kaikkeen vaativissa oloissa tapahtuvaan harrastamiseen.

Valmistajan monet tekniset sukat on valmistettu monikerrosrakenteella. Näin eri raaka-aineita kerroksittain käyttämällä saadaan aikaan ominaisuuksia, joiden avulla sukat pysyvät lämpiminä ja kuivina ja ovat myös kestäviä.

uphillsport.fi

sukkamestarit.fi