Kalastus on halpa harrastus moneen muuhun verrattuna.

Halvinta on varmasti mato-onkiminen, johon vavan ja onkilaitteen saa alle 10 eurolla, syötit ilmaiseksi maata möyrimällä, eikä kalalupaakaan tarvita.

Paljon ei maksa myöskään virvelikalastus, jos tyytyy kaikkein edullisimpiin välineisiin.

Käsiini sattui verkkokauppa e-villen Leo Jigikalastussetti, joka sisältää 1,6-metrisen teleskooppivavan, pienehkön monofiilisiimalla täytetyn haspelikelan, jigilajitelman ja kantolaukun. Hintaa koko komeudella on vain 24,95 euroa.

Heti alkuun on kuitenkin sanottava varoituksen sana näistä huippuhalvoista seteistä. Nimittäin halvalla saa harvoin hyvää.

Moni onkin menettänyt kiinnostuksensa koko orastavaan harrastukseen ostamalla sutta, joka ei ole toiminut tositilanteessa ollenkaan. Tai on särkynyt ensimetreillä.

Takuu on tietysti halvemmillakin tuotteilla, mutta se ei korvaa pilalle mennyttä kalareissua.

Rohiseva kela ja paksu siima

Leo-setistä voin sanoa tässä vaiheessa sen verran, että vapa vaikuttaa oikein näpsäkältä pikkuvieheiden vippailuun.

Jämäkkyyttäkin on sen verran, että jigihommiin uskon sen sopivan oikein hyvin.

Sen sijaan Yufeng-niminen kela tuntuu niin muoviselta kuin haspeli vain tuntua voi.

Lonksotusta on joka nivelessä, sangan laukaisu on äärijäykkä, sanka ja siimanohjain heiluvat irtoamispisteessä, jarru tuntuu karmealta, rottorissa on reilu takaliike, kelaus rohisee ja narisee, jne.

Normaalitilanteessa en lähtisi tämän kelan kanssa vesille ikinä, vaan miettisin, heitänkö sen suoraan muovi- vai metallijätteisiin.

Setin jigilajitelma puolestaan vaikuttaa ihan asialliselta. Pakkaus sisältää 42 eriväristä toukkajigiä kooltaan 40-45 milliä, oikein sopivia pienten ja isompienkin ahventen narraamiseen.

Mukana tulevista 10 jigipäästä pienemmät painavat noin 1,5 grammaa ja suuremmat tuplasti enemmän. Koukut tuntuvat oikein teräviltä ja laadukkailta.

Vielä yksi heikko lenkki kokonaisuudessa on kelan siima, joka vaikuttaa noin 0,25-0,30-milliseltä eli aika julman paksulta tuon painoisten jigien heittämiseen.

Lisäksi siimaa on puolattu sisälle varsin säästeliäästi, joten heittopituudet eivät tule vastarantaa hätyyttelemään.

Halpissetin kanssa ahvenkalaan

Uhkaavista ennusmerkeistä huolimatta aion lähteä tämän setin kanssa kalaan. Kohteena on jokin Tampereen lähistöllä sijaitseva metsälampi, jossa ahvenen saamisen pitäisi olla hyvin todennäköistä.

Mukaan lähtee kalakaverini Heikki, joka kalastaa omilla ”pro-luokan” ahvenvälineillään. Aikaa käytämme projektiin kolme tuntia. Reissu tehdään jonain päivänä välillä 13.-15.7.

Kysymyksemme kuuluu, montako ahventa enemmän tai vähemmän minä saan kolmessa tunnissa Leo-setilläni kuin Heikki omilla konsteillaan?

Vastaus muotoon ”5 enemmän” tai ”10 vähemmän”. Tasapeliäkin saa veikata. Vastauksia odotamme torstain 12.7. loppuun saakka.

Taitavimmalle arvaajalle lähetämme viehesetin, joka sisältää muun muassa Kuusamoa, Rapalaa, Abua ja Sebileä. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Onnea arvauksiin!

Keräämme lomakkeella tietoja vain palkintojen postittamista varten!