Tuiskunen osallistui Kuusinkijoella Palkesin järjestämälle perhokalastusleirille, jossa oli tarkoitus pyöriä vähintään kaksi päivää.

Onnettomien yhteensattumien vuoksi kalastuspäivät kutistuivat yhteen.

– Perjantain menomatka sinne osui karmeaan kaatosateeseen, joka vesitti erään juttuprojektin. Siksi jouduin uhraamaan siihen paluumatkan eli sunnuntain, jolloin lähdin ajelemaan kohti kotia jo aamutuimaan.

Onneksi se ainoa päivä eli lauantai oli sään puolesta enimmäkseen aurinkoinen ja poutainen. Pohjoisesta puhaltanut viileä tuuli ja kymmenen asteen lämpötila eivät kuitenkaan lupailleet yhdeksää hyvää, vaan mieluummin ne kymmenen kirosanaa, joista artisti Irina on tehnyt laulunkin.

– Ehkä säästä johtui, että syönti oli harjusleirin oppaittemme Petri Virolaisen ja Kanerva Kilpelän mukaan huonompaa kuin aikaisempina päivinä, ja varsinkin isot yksilöt tuntuivat pitävän suunsa kiinni tavallista tiukemmin.

Isoiksi yksilöiksi harjuspiireissä lasketaan noin 40-senttiset ja sitä suuremmat.

Jarin mukaan harreja tuli määrällisesti runsaasti ja joukossa oli aina myös vähän kookkaampia yksilöitä. Hitaan tulosparannuksen taktiikalla Tuiskusen suurin hinautui lopulta 36 senttiin.

– Paremmalla tuurilla ja taidolla tulos olisi voinut olla ihan eri näköinen, sillä katkotin siiman kahdesti todella tuhdin tuntuiselle kalalle. Saattoivat toki olla taimeniakin.

Tuiskusen mukaan kurssilaisista Merja oli lähellä jättipottia.

– Hänen perhostaan karkasi arviolta puolimetrinen jättiharjus vain senttejä ennen haavia.

Eli jos olette menossa Kuusinkijoella harjuksia jahtaamaan; siellä on isojakin kaloja!

Perusharjus takasi sen, että 102 kilpailuun osallistuneen keskuudesta löytyi myös oikeita vastauksia. Oikeaan osui neljä henkilöä, joista onnetar suosi helsinkiläistä Henrik Vähätupaa!

Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille mukana olleille. Kilpailu jatkuu, sillä pääpalkintoa ei ole vielä jaettu.