Mikrojigihommiin keli oli Jarin mukaan hiukan turhan tuulinen, mutta muuten sää oli kohtuullisen suosiollinen.

Rupeama alkoi lupaavasti tärppiheitolla ja heti seuraavalla nousi pieni ahven. Kolmannella heitolla oli tulla ahven, joka pääsi kuitenkin karkuun.

– Hetken jo kävi mielessä ajatus, että tästähän todellinen suoltojuhla sukeutuu. Mutta on tämä nähty ennenkin. Hyvä alku ei korreloi millään tavalla hyvän päiväsaaliin kanssa.

Jarin jo edesmennyt kalakaveri Erkki tuumaili usein kuhapilkillä, että jos ensimmäisen kymmenen minuutin aikana tulee kala, päivästä tulee huono saaliillisesti.

– Ja hämmästyttävän usein näin kävikin.

Eikä kalojen määrällä juhlittu tälläkään kertaa.  Kolmen avausheiton jälkeen Tuiskunen sai pieksää vartin verran vettä ilman tapahtumia, mutta sitten nappasi, ja painavasti.

– Laiturin luultavasti ennätyslahna jupelsi siiman päässä jonkin aikaa, mutta kuten ison kalan ja  mikrokoukun kohtaamisessa usein käy, kala karkasi.

Ja taas painui päivä hiljaisen puolelle, kunnes pieni puolikiloinen lahna hilautui ylös asti tunnin toisena kalana.

– Sen jälkeen tasaharvaan tahtiin kolme ahventa, kunnes kymmentä minuuttia vaille loppua vapa taipui taas kunnolla. Potra hauki retuutti mikrojigiä.

Jarin onneksi koukku oli tarttunut nätisti kalan kuonoon ilman, että siima joutui tekemisiin hampaiden kanssa.

– Varovasti väsyttäen sain uudeksi mikrojigi-laituripinnakseni vajaan kilon painoisen hauen. Eikä sen jälkeen enää muuta.

Tunnissa rannalle nousi mikrojigillä kuusi kalaa, neljä ahventa, yksi lahna ja yksi hauki. Mutta arvasiko kukaan lopputulosta?

No, arvasi ja hyvin arvasikin! Lopputulosta kävi arvaamassa 75 vastaajaa, joista peräti seitsemän arvasi lopputuloksen oikein. Palkinto jouduttiin siis arpomaan ja tällä kertaa arpaonni suosi lappeenrantalaista Jukka Salinia!

Onnea voittajalle ja kiitokset osallistumisesta! Muut oikein vastanneet ovat luonnollisesti mukana kisaamassa pääpalkinnosta, jonka voi voittaa, kun arvaa vastauksen oikein kolme kertaa.