Kalamiehen mieli vetää luonnostaan merta edemmäs kalaan.

Jos meren ylitys ei onnistu niin vähintäänkin vastarannalle pitää päästä, parhaiden ottipaikkojen kun kuvitellaan olevan juuri siellä.

Jospa kuitenkin vaihteeksi asettuisi vastarannalla asuvaisten saappaisiin ja ajattelisi, että hotspotti onkin juuri omassa rannassa.

No, sen verran usein olen myös ”omassa rannassa” kalastanut, että tiedän antoisampiakin apajia Näsijärvestä löytyvän.

Esimerkiksi näiden arvauskilpailujen puitteissa olen istunut Näsijärven Olkahisenlahdella sijaitsevan venelaiturimme vieressä pilkillä ja kesemmällä sen nokassa mato-ongella.

Kumpikin visiitti oli tunnin mittainen. Ensimmäinen antoi saaliiksi pyöreän nollan, mato-onki saalisti muistaakseni neljä sinttiä.

Mutta. On olemassa tuloksentekoväline, jolla olen tältäkin laiturilta ja tänä keväänä nostellut kymmeniä kaloja näytille. Sitä aion käyttää tässä arvauskilpailussa.

Montako kalaa mikrojigeillä?

Kysymys on mikrojigistä, joita olen hehkuttanut sekä lehtijutuissa että täällä netissä aina silloin tällöin. Enkä suotta, sillä näiden minivieheiden avulla voi jopa ”kaivosta” sukeutua kelpo kala-apaja.

Esimerkiksi meidän kotilaituriltamme on kokolailla turhauttavaa yrittää saada saalista normaalikokoisilla jigeillä tai muilla vieheillä, mutta mikrolla saattaa yltää melkoiseen saalisilotteluun.

Rehellisyyden nimissä on toki sanottava, että osaa pyynti olla joskus haasteellista mikrojigeilläkin.

Mahdollista lienee jopa heittää nollat, jos sää oikein oikuttelee eikä kalojen mielestä mikään voisi olla vastenmielisempää kuin syöminen.

Lajit, joita mikrojigeillä laituriltamme saa, ovat ahven, särki, lahna ja salakka, tässä yleisyysjärjestyksessä.

Tietenkin kalat ovat pääasiassa kooltaan ”surkeita sinttejä”, puolikiloisten lahnan lättyjen edustaessa kokopyramidin huippua.

Mitä ihmeen mikrojigejä?

Pieni kertaus.

Mikrojigit ovat nimensä mukaisesti erittäin pienikokoisia jigejä, joista itse olen käyttänyt eniten merkkiä Trigger X Wax Tail.

Tämä 2,5-senttinen suuruus on koko lailla surviaissääsken toukan mallinen ja kokoinen silikoniötökkä. Sen painopääksi sitaisen pienen volframimormyskan, usein jopa alle gramman painoisen.

Jotta moisen paketin saisi lentämään edes saappaankärkiä pitemmälle, käytän siimana 0,04-0,06-millistä kuitua.

Näillä eväillä varustaudun myös seuraavaa arvauskilpailuamme varten ja kysyn, kuinka monta kalaa saan Olkahisenlahden laituriltamme mikrojigaten tunnin aikana?

Käynti ajoittuu viikonlopulle 15.-17.6., sopivaksi katsomaani meteorologiseen saumaan. Arvausaikaa on torstain 14.6. loppuun saakka.

Mestariarvaaja palkitaan viehesetillä, joka sisältää yhden pussillisen mikrojigejä sekä monenlaista muuta: Nilsua, Rapalaa, Stormia, Abua, Laxmania, Watayaa jne.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan näiden kesken.

Ja jälleen kerran muistutamme, että lomakkeella kysymme tietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten!