Retkinikkari Joppe Ranta, joka tullut Eränkin lukijoille tutuksi Retkiruokaa -palstalta isännöi messuilla Koivikkoravintola ohjelmalavaa.

Torstaina ja perjantaina retkeilyn ohjelmalavalle nousee mm. tutkimusmatkailija Patrick ”Pata” Degerman. Maapallon lähes joka kolkalla käynyt Pata tulee puhumaan paikannuksesta.

Degerman kertoo, miten satellittipaikannus on välttämätöntä asumattomilla lumilakeuksilla ja viidakoissa, mutta yhtä lailla se on tärkeätä myös lähiseudun retkeilyssä.

Perjantaina ja lauantaina Ruotsin Mr. Wilderness, Johan Skullman, saapuu kertomaan eräelämän hienouksista, siinä tarvittavista tiedoista ja taidoista sekä retkeilyssä tarvittavista varusteista.

Toisessa esityksessään Skullman paneutuu tunturivaeltajan pukeutumiskysymyksiin.

Retkeilyn lavalla kerrotaan myös uusimmista retkeilylajeista, kuten packraftingistä ja bikepackingistä – lajeista, joiden suomenkielinen termistökin on vasta rakenteilla.

Varuste- ja välinepuolella lavalla sukelletaan niin termospullojen historiaan ja ihmetellään vuosia täyttävää legendaarista monitoimityökalua kuin tutustutaan tuoreeseen retkeilykirjallisuuteen ja vedenkestäviin karttoihinkin.

Kalastusalueella Maauimalassa ohjelmaisäntinä toimivat viime kertaiseen tapaan Mika ”Haukikoira” Vornanen, Peter Lahti, Olli Ojamo sekä Peltsi Peltola.

Ohjelmassa on kalastusta eri tekniikoilla ja välineillä, kalankäsittelyä, kalastuskertomuksia maailmalta ja juttuja koko perheen kalastusretkistä.

Kalakingi -perhonheittokoulussa pääsee messujen ajan non-stoppina opetelemaan perhonheiton salat oppaan avustamana ja virveli vastaan mies altaassa -kisassa kokeilemaan kumpi voittaa.

Lahjoita retkivarusteita

Riihimäen Erämessut, Retki-lehti ja kummilapsi- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida, järjestävät Erämessuilla keräyksen, jonne voi tuoda tarpeettomia retkivarusteitaan ja – vaatteitaan.

Monilla retkeilijöillä on kaapeissaan käytettyjä mutta turhaksi käyneitä keittimiä, makuupusseja, kenkiä ja kalvoasuja.

Varusteiden kierrättäminen on ekologista ja lahjoittamalla ne tuet Nepalin köyhimpiä lapsia.

Riihimäen Erämessut

Paikka: Riihimäen Urheilupuisto
Osoite: Pohjolankatu 6-8, 11120 Riihimäki
Aukioloajat: to 7.6. – pe 8.6. klo 11 – 19, la 9.6. – su 10.6. klo 10 – 18
Ajo-ohjeet: Näin tulet messuille
Lisätietoja: www.erämessut.fi