Tuiskusen mukaan kalakaveri Eero oli käynyt tiedustelemassa paikkoja etukäteen ja todennut, että vaikka järven päällä oli yhä jäätä, kate oli muuttunut höttöiseksi ja kantava kerros lähes poissa.

Tiedusteluraportin pohjalta kalastajamme päätti, että Nytkymelle ei tänä viikonloppuna urheilemaan lähdetä.

Ei vaikka miehen kaapissa on heikoille jäille sopiva pelastuspuku, jonka kanssa voi käydä polskimassa hilevedessä vaikka joka toisen askelen jälkeen.

Päätös reissun perumisesta tarkoittaa, että oikea vastaus Nytkymenjärveltä pilkittyjen ahventen määrään on käytännössä – pyöreä nolla.

Koska arvioimme etukäteen, että nolla on Nytkymeltä periaatteessa mahdottomuus, kukaan 81 vastaajasta ei arvannut saaliin määrää oikein. Lähinkin vastaus oli kaukana oikeasta.

Vihjeitä olisi mahdollisesti voinut säädä vallitsevasta säästä, joka sulattaa parhaillaankin vauhdilla lumia eteläisemmästä Suomesta.

Reilun pelin hengessä annoimme kaikille mahdollisuuden voittaa ja arvoimme luvatun viehepaketin kaikkien vastanneiden kesken.

Palkinnon Nytkymen nollakisasta saa Samuli Hämäläinen Jyväskylästä. Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille mukana olleille! Ja isot pahoittelut siitä, että Nytkymenjärven keikka suli alta!

Seuraavaa kilpailua luonto ei todennäköisesti estä, sillä toimittaja Tuiskunen on lähdössä Ahvenanmaalle, jossa vedet lainehtivat jo sulina.