Aloitimme Erän verkkosivuilla tammikuussa 2017 eli reilu vuosi sitten Jarin kanssa kalassa –arvauskilpailut.

Lukijat ovat saaneet arvata saaliiden painoja, pituuksia, lukumääriä, kalalajeja, ensimmäisen kalan ylössaantiaikaa, parhaita vieheitä ja vaikka mitä.

Kilpailut ovat saavuttaneet jonkinasteisen suosion päätellen siitä, että kilpailun julistus sekä tulosraportti ovat aina ponnistaneet päivän ja usein viikonkin luetuimmaksi jutuksi.

Arvauksen jättäneiden määrä on ollut viime aikoina sadan tuntumassa.

Palkintona kussakin kisassa on ollut kymmenien eurojen arvoinen viehesetti, joka on lähtenyt oikein tai lähimmäs oikein vastanneelle, tasatulosten sattuessa arpaonnettaren suosikille.

Lisäksi tavoiteltavana on ollut huomattavasti suurempi pääpalkinto, jonka on saanut omakseen vastaamalla arvauskilpailuissamme kolmesti oikein.

Kilpailumme historiassa pääpalkinto on vaihtanut omistajaa kahdesti.

Ensimmäisellä kerralla tamperelainen Erno Heikkinen kuittasi ison rasiallisen vaappuja, ja nyt edellisessä arvauskilpailussa noormarkkulainen Topias Kyösti saavutti kolmannen oikean vastauksen vastaanottaen reilun satsin tasapainopilkkejä.

50 viehettä kolmella oikealla

On siis tullut aika loihtia uusi pääpalkinto.

Koska oletettavaa on, että palkinnon ratkeamisen aikoihin elämme avovesikautta, valitsin palkintoon 50 ”kesäkalastusviehettä”.

Mukana on täysi rasiallinen herkkupaloja niin vetouisteluun, hauen heittokalastukseen, jalokalojen koskikalastukseen, soutu-uisteluun kuin vaikkapa ahvenen ul-kalastukseen.

Monet vieheistä ovat jo markkinoilta poistuneita malleja joten siinä mielessä harvinaisuuksia.

Lisäksi suurin osa niistä edustaa kotimaisten pienvalmistajien tuotantoa, mukana toki myös Rapalaa, Kuusamon Uistinta ja Finlandia Uistinta. Onpa joukossa todellisena vetonaulana Risto Räihän naisfiguuriuistinkin.

Pääpalkinnon tavoittelu alkaa puhtaalta pöydältä, eli kaikki vanhat tulokset nollataan. Tervetuloa arvailemaan!

PS. Ensimmäinen kilpailu käynnistyy heti huomenna lauantaina. Sen verran voimme jo paljastaa, että tulevana kohteena on Jämsän takamailla sijaitseva järvi.