Ensi näkemältä PowerRay tuo mieleen ennemminkin tieteiselokuvien sukellusveneen kuin droonin.

Pohjimmiltaan kyseessä on kuitenkin pitkälti tavallista ilmassa liikkuvaa kuvauskopteria muistuttavasta robotista, joka on ainoastaan tarkoitettu toiminaan toisessa ympäristössä.

PowerRayn kuljetuslaukku muistutti erehdyttävästi tavallista lentolaukkua. Vetoketjun avaamalla sisältä paljastui koko tarvittava kalusto.

Itse pääosan esittäjä – kuvauskopteri tai tässä tapauksessa lähinnä sukellusvene – kelluu. Sen keulaan on sijoitettu kamera, jolla voidaan taltioida 4k videota sekä 12 megapikselin valokuvia. Kameran molemmin puolin on sijoitettu eteenpäin osoittavat valot.

PowerRay kulkee eteenpäin kahden sähkömoottorin työntämänä. Sukeltamista varten on oma moottori potkureineen.

Laitteen vatsapuolelle saadaan asennettua kaikuluotainyksikkö, jota voi käyttää myös erikseen. Toimintaperiaatteeltaan luotain vastaa Deeper-luotainta, se voidaan lähettää töihin esimerkiksi kelan ja vavan avulla heittämällä.

PowerRayn selkäpuolella on pistoke johtoa varten. Johdolla on mittaa 30, 50 tai 70 metriä. Sen käyttäjänpuoleinen pää liitetään tukiasemaan, joka mahdollistaa sen, että kauko-ohjaimen kanssa voidaan liikkua vapaasti 10 metrin etäisyydellä tukiasemasta.

PowerRay Angler-malli tarjoaa kuvaamisen ja kaikuluotaamisen lisäksi kalastusmahdollisuuden.

Artikkeli PowerRaysta on luettavissa Erän numerosta 4/2018 (ilmestymispäivä 11.4.2018)