Jos kalastustoimittaja Tuiskunen päättää raporttinsa Merimaskun haukikeikasta sanoihin ”kun ei syö, niin ei syö”, niin kaikki arvaavat mistä oli kysymys.

Reikiä nolla, zero, zip, zilch, nada, nil. Ei haukia. Ei yhtään haukea. Mutta kalojen suhteen ei sentään puhdas MP-reissu.

Tuiskusen surullinen ja uskomaton tarina Merimaskusta ei johtunut yrityksen puutteesta. Päivä alkoi aamulla kello 9 maissa ja päättyi normityöpäivän jälkeen klo 17.

– Päivän aikana kairattiin kolme akkuporakoneen akkua tyhjäksi (yli 100 reikää) ja väännettiin vielä käsikäyttöiselläkin jokusia kymmeniä, Tuiskunen kertoo.

Kairaustyömaalla sääolosuhteet olivat hyvät. Ainakin alussa.

Lämpötila oli plussalla ja taivaalla ajelehti poutapilviä, joiden lomasta aurinkokin paistoi. Teräsjäätä oli mukavat puoli metriä ja jään päällä lunta oli vain pieni kerros.

Kolmihenkisen pilkkijoukkueen avauspaikka oli matala ja suojaisa lahdenpohjukka, jota reunusti järviruokovyö.

Oppaan eli Jani Ollikaisen mukaan lahti oli hyvä haukipilkkipaikka ja Tuiskusen mukaan se myös näytti sellaiselta.

Ensimmäiset tahdit olivat lupaavia. Heti alussa tuli yhden avannon alta yksi karkuutus, tärppi ja siiman katkotus. Paikalla oli siis iso kala.

Puoli tuntia ”iloa” kesti ja sen jälkeen aurinko vetäytyi pilveen. Hauet eivät muutoksesta tykänneet ja sulkivat suunsa.

– Loppujen 7,5 tunnin aikana saimme enää kaksi pikkuhaukien avannon alla –karkuutusta sekä yhden tärpin, näin siitäkin huolimatta, että kalastusaluetta vaihdettiin kahteen kertaan.

Päivän saldo oli kuusi haukitapahtumaa, joista ylös – kuten todettu – ei tullut yhtään.

– Kertoo selvää kieltä syönnin varovaisuudesta.

Mutta koska tärppejä ja karkuutuksia ei lasketa, Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailun vastauksena on tällä kertaa pyöreä nolla.

Ihan kalattomaksi päivä ei kuitenkaan jäänyt, sillä joukkue piristi itseään tuloksettaman hauenpilkkimisen lomassa narraamalla ahvenia. Niitä tuli Tuiskusen mukaan jonkin verran ja joukossa oli pari norssia ja mustatäplätokkoa.

– Mutta ei mainittavaa menestystä silläkään rintamalla. Kun ei syö niin ei syö.

Kaksi voittajaa kerralla!

Merimaskun haukireissun lopputulosta kävi veikkaamassa noin 90 henkilöä. Arvauksissa oli hajontaa, mutta oikeitakin vastauksia tuli kaksi kappaletta.

Arvonnassa voiton vei Henri Vairinen Kuusistosta, mutta osattomaksi ei jää toinenkaan nollaa veikannut kilpailija.

Tämä 45 pilkin lajitelma matkustaa Noormarkkuun.

Se nolla nimittäin tiesi paikkansa ja ratkaisi kuluneen talven kokonaiskilpailun eli kolmesta oikeasta vastauksesta annettavan pääpalkinnon, 45 pilkin lajitelman. Voittajaksi tässä kilpailussa selviytyi Topias Kyösti Noormarkusta.

Onnittelemme voittajia! Ja kaikille kilpailuun osallistuneille isokokoinen kiitos siitä, että olette pysyneet mukana!

Jatkoa on tulossa!