Ajat muuttuvat, ja me siinä mukana.

1900-luvun lopulla ja vielä 2000-luvun alussa kävin etelärannikolla pilkillä lähes viikoittain. Matkaa Tampereelta pelipaikoille kertyi helposti yli 200 kilometriä suuntansa.

Varsinkin kevättalvi oli rankkaa aikaa, kun piti ehtiä aamusyönnille auringon nousuun ja pahimmillaan sinnitellä iltasyöntiä kytäten hämärtymiseen saakka.

Siinä tuli pilkkipäivälle pituutta matkoineen jopa 20 tuntia. Arvaa väsyttikö paluumatkalla (tämä ei kuitenkaan ole arvauskilpailumme varsinainen kysymys)?

Tuohon aikaan merelle houkuttivat isot ahvenet ja kuhat, välillä hauet ja mateetkin. Vuosien saatossa houkutin laimeni, sillä ahventen ja kuhien keskikoko laski ja saaliit kävivät kehnommiksi.

Ikääkin on mittariin hiipinyt kuin varkain sen verran, etteivät aamuöiset liikkeellelähdöt enää kuulu suosikkiaamunavausteni joukkoon.

Viimeisestä meripilkkireissusta onkin päässyt vierähtämään jo muutama talvi.

Tammisaareen ahvenpilkille

Nyt on kuitenkin tarkoitus ”palata juurille”, kun Pena ja Mika saivat houkuteltua Raaseporin Tammisaareen ahvenpilkille. Sinne suunnistamme jonain päivänä välillä 23.-25.3.

Tammisaari on valtakunnallisestikin kuuluisa kalapaikka, puhuttiinpa sitten suurhauista, kuhista tai ahvenista.

Vaikka ahventen koko ja kenties määräkin on laskenut vanhoista hyvistä ajoista, silti näiltä vesiltä saadaan yhä jopa kilon ylittäviä kyrmyniskoja. Itsekin onnistuin sellaisen narraamaan muutaman vuoden takaisessa WPC-kilpailussa.

Pilkkipaikkanamme on matala lahtialue, jossa vettä on 1-3 metriä. Tänne ahvenet hakeutuvat keväällä kutuaikansa kynnyksellä, ja jos hyvä päivä sattuu kohdalle, pääsemme paluumatkalle muovikassien sangat pinkeinä.

Mutta voi toisinkin käydä.

Tätä kirjoitettaessa syönti Tammisaaren vesillä on ollut todella huonoa ”koko talven” ja saaliit ovat jääneet kokeneillakin pilkkitaitureilla yksittäisiin sintteihin.

Mutta muutos saattaa vaania jo oven takana.

Kevätahvenen narraamiseen suositellaan yleensä pieniä pilkkejä, mormyska etunenässä, mutta totta kai pysty ja tasapainokin voivat toimia.

Itse aion panostaa mormyskoiden ohella mikrojigeihin, mutta jos kaverien tasapainot pelittävät, saatan toki käyttää niitäkin.

Suurin kyrmyniska?

Arvaustehtävämme kuuluu, paljonko painaa kolmehenkisen porukkamme suurin ahven kymmenen gramman tarkkuudella?

Vastausaikaa kysymykseen on torstain 22.3. loppuun saakka.

Oikein tai lähimmäs oikein arvannut voittaa omakseen 10 pilkin setin, jossa on ahvenen herkkuja niin pystyjen, tasapainojen kuin morrienkin maailmasta.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Lisäksi tavoiteltavana on edelleen pääpalkinto, jonka saa omakseen vastaamalla oikein kolme kertaa arvauskilpailuissamme. Onnea peliin!

Huomio! Keräämme lomakkeella tietoja ainoastaan palkinnon postittamista varten.