Urakka Rautavedellä alkoi aamulla kello 8 ja loppui 9,5 tuntia myöhemmin.

Matkan varrella kolmihenkinen kalastusjoukkue kairasi useita kymmeniä reikiä ja tyhjensi  päivän aikana nivaskan kaikuluotaimen akkuja.

Odotukset olivat – mattikyllösmäisesti – virittyneet positiivisellä plusmerkillä, sillä säätyyppi oli vaihtunut paukkupakkasista nollaan.

– Odotimme, että se olisi saanut kuhat aktiivisiksi, mutta kattia kanssa, arvioi Jari kalojen aktiivisuutta. – Syönti oli erittäin varovaista, jos sitä nyt syönniksi voi edes kutsua.

Päivän aikana joukkue sai ylös vain yhden kuhan ja se nappasi Heikin pieneen sinertävään jigiin. Samalla miehellä kävi myös perinteinen läheltä piti -tilanne, kun – arvion mukaan – puolimetrinen kuha karkasi avannon alareunassa.

– Pari karkuutusta oli myös minulla ja Vesalla, joten varovaisesti ottivat.

Aamupäivän aikana siiman päähän oli viritetty pystypilkkejä, mutta kuhat eivät houkutuksista innostuneet. Kaikuluotaimen keilassa kaloja näkyi vain muutama, ja ne vähätkin kiusaantuivat julkisuudesta melkein heti ja liukenivat paikalta.

Iltapäivällä pystypilkit vaihtuivat jigeihin.

– Liekö vieheiden ansiota vai alkoiko jonkinlainen iltasyönti juuri silloin, mutta kaikki kalakontaktit saimme jigeillä.

Pienen sinertävän jigin ansiosta nollareissu ei toteutunut ja arvauskilpailuun saatiin vastaus. Rautaveden reissun pisimmän kuhan strateginen mitta oli 44 senttiä, mutta arvasiko sitä kukaan?

Onnettaren suosikki saa maittavan setin pilkkejä, jotka iskevät kuhankin makuhermoon varmasti.

Vastauksia tuli tällä kerralla enemmän kuin vähään aikaan eli kaikkiaan muutama vastausta vaille sata. Moni osui lähelle oikeaa mittaa, mutta täsmälleen oikeita pituuksia tuli neljä.

Arvonnassa, joka hoidettiin perinteiseen tapaan puhelimitse, onnetar suosi vantaalaista Eero Peltosta. Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille osallistumisesta!