Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailuja on arvuuteltu tähän mennessä kolmisenkymmentä kertaa. Vain kahdesti oikea vastaus on ollut nolo nolla, ei saalista.

Nyt on vuorossa tehtävä, jossa nolla-arvaus saattaa olla jälleen varteenotettava vaihtoehto.

Tarkoituksemme on nimittäin lähteä kuhapilkille paikkaan, jossa saaliin saaminen ei todellakaan ole itsestäänselvyys.

Kohteena on Sastamalan Rautavesi ja alue, jossa tiedämme kuhia toki esiintyvän.

Arvoitus on, sattuuko yksikään niistä meidän pilkkiemme hollille ja jos sattuu, ovatko lainkaan kiinnostuneita tarjouksistamme.

Haasteellinen pilkkikala

Kuha ei ole kaikkein helpoin pilkkikohde ainakaan järvillä. On monia kelpo kuhavesiä, mistä pilkkimällä ei saada kuin sattumaosumia, jos niitäkään.

Yksi syy saamattomuuteen varmaankin on, ettei kuhia osata etsiä oikeilta paikoilta, riittävän syvältä.

Kuhat talvehtivat keskimäärin syvemmässä vedessä kuin ahvenet, minkä vuoksi ahvenpilkkijät törmäävät kuhiin harvoin. Myöskään välivedestä ei talvikuhia yleensä tavoita, toisin kuin ahvenia.

Meidän pilkkipaikassamme vettä on yli kymmenen metriä melko laajalla alueella. Sitä on tarkoituksemme pommittaa kahden tai kolmen hengen miehityksellä yhden päivän ajan välillä 9.-11.3.

Jos jaksamme, niin aamusyöntiin auringonnousun tienoille tähtäämme ja illan kajoon saakka sinnittelemme. Ja teemme parhaamme, ettei nollatulos toteudu.

Onnettaren suosikki saa maittavan setin pilkkejä, jotka iskevät kuhankin makuhermoon varmasti.

Suurimman pituus?

Pilkkeinä kuhahommissa käytetään sekä pystyjä että tasureita, onpa jigeilläkin saatu toisinaan hyviä tuloksia.

Oma luottovieheeni on Jasu Kuhapystypilkki, joka on valmistettu alumiinilevystä ja siksi uintiliikkeiltään tavallisia pilkkejä rauhallisempi. Alla roikkuu kolmihaara värikoukku kahden renkaan antaessa sen keinahtelulle eloisuutta.

Syötiksi saatan laittaa nipun kärpästoukkia, mutta välttämätöntä se ei ole.

Oleellista kuhan pilkkimisessä on myös oikeanlainen uittotekniikka.

Kun syönti on varovaista (sitähän se talvella useimmiten on), pilkkiä ei pidä uittaa liian voimakkaasti. Pikemminkin liike saa muistuttaa mormyskavärinää. Höysteeksi nykäistään korkeampia kuulutusvetoja harvakseltaan.

Ja jos käytössä on pilkkikaikuluotain, näissä hommissa jos missä se kannattaa ottaa jäälle mukaan.

Tässä arvauskilpailussa kysymyksemme kuuluu, kuinka pitkä on suurin saamamme kuha tasasentteihin pyöristettynä? Vastausaikaa on torstain 8.3. loppuun asti.

Sen verran vielä helpotamme tehtävää, että pilkkipaikastamme voi saada kohtuullisella todennäköisyydellä yli puolimetrisiäkin kuhia, mutta todennäköisempi saalis lienee 40 sentin hujakoilla.

Oikein tai lähimmäksi oikein vastannut voittaa pilkkisetin, joka soveltuu ahventen ja kuhien narraamiseen. Lajitelma sisältää muun muassa kaksi kevennettyä tasapainoa (Purhu Kepponen ja Dorado) sekä Kuusamoa, Stormia ja Nils Masteria.

Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan. Onnea arvauksiin!

Huomio! Keräämme lomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten!

Rautaveden pisin kuha?

  • Vastaukset tasasentteinä, sillä saaliskalojen pituus pyöristetään lähimpään senttiin!