Pikkukameroissakin alkaa olla lisäominaisuuksia niin, että heikompaa kameratekniikkaan perehtymätöntä hirvittää.

Peruseräkäyttäjä ei niitä osaa edes kaivata, eikä välttämättä tarvitsekaan.

Moni pitää vedenalaiskuvausta tärkeänä. Niin mekin, mutta kynnyskysymys kameran valinnalle se ei ole. Videokuvan laatu on sen sijaan arvossaan, myös aikakauslehtityössä.

Metsässä, usein myös vesillä ja varsinkin veden alla on valosta puutetta. Objektiivin valovoimaisuus onkin mielestämme maastokameran tärkeimpiä ominaisuuksia, ehkä veden-, pakkasen- ja kolhunkeston ohella tärkein.

Tough TG-5 on tässä suhteessa mainio kamera. Kennon pikselien määrää on laskettu nelosversiosta, mikä vähentää kohinaa kuvissa. TG-4 -kamerassa megapikseleitä oli 16, viitosessa palattiin takaisin kahteentoista, samaan määrään kuin mallissa TG-1.

Lue juttu Olympus TG-5:stä Erän numerosta 2/2018.