Karanneet kalat jokainen kalastaja muistaa parhaiten. Ne katkeransuloiset hetket, kun saalis muuttuu karkulaiseksi, kala vetää pidemmän korren, ja kalastajalle jää vain kitkerä jälkimaku.

Kalan karkaamisen hetki on teemana FishEscape-lyhytfilmikilpailussa, jonka järjestävät Erä ja GoExpo. Aito tunnelma, reipas meininki ja ratkaisevan hetken tavoittaminen ovat avainasioita. Kilpailussa ratkaisee lyhytfilmien sisältö, ei klipin tekninen laatu. Filmipätkä voi olla kuvattu esimerkiksi älypuhelimella.

Tässä mallia maailmalta:

Jos sinulla on oma Tubekanava tai käytät muuta julkaisualustaa, lähetä meille linkki, joka johtaa tuotoksesi äärelle. Voit ladata videosi myös tiedostona jollekin pilvipalvelimelle (esimerkiksi OneDrive, Google Drive tai Dropbox). Ilmoittaudu kisaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen fishescape@7t.fi, ja kertomalla mistä materiaali löytyy. Kirjoita saatteeksi pieni tarina videon taustoista.

Kilpailun säännöt

1. Sääntöjä voidaan muuttaa lennosta, jos siltä sattuu jollain hetkellä tuntumaan. Sääntömuutos kuitenkin edellyttää kilpailun Erä-lehden ja messujärjestäjän edustajista koostuvan esivalintaraadin yksimielistä päätöstä.
2. Kilpailun esivalintaraati valitsee kilpailuvideot yleisöäänestystä varten. Yleisöäänestykseen valitaan enintään 20 tuotosta. Mikäli kilpailuun lähetettyjen hengentuotteiden taso osoittautuu perinjuurin kehnoksi, yleisöäänestykseen valittavien videoiden määrä laskee melkoisesti.
3. Esivalintaraati sitoutuu tutustumaan lähetettyyn materiaaliin seuraavasti: Jos raadin mielenkiinto herpaantuu ensimmäisen kahden minuutin aikana, katselmus loppuu välittömästi. Asiatonta ja aihepiiriin kuulumatonta materiaalia ei katsella sekuntiakaan.
4. Yleisöäänestys järjestetään kilpailun YouTube-kanavalla. Äänestyskoppi avataan suunnilleen kaksi viikkoa ennen messuja. Äänestyksen alkamisesta tiedotetaan OutdoorExpon ja Erä-lehden nettisivuilla ja somessa.
5. Kolme eniten yleisön ääniä saanutta videota heitetään lyhentämättöminä kaiken kansan katsottavaksi messujen isoille valkokankaille ja palkitaan huimilla tuotepalkinnoilla sunnuntaina 4. maaliskuuta 2018 Outdoorexpo-messuilla Helsingin Messukeskuksessa.