Edellisessä kisassa arvuuttelimme Nicaraguassa virtaavan San Juan -joen tarponisaalista. Samoilla seuduilla pysyttelemme vielä tämänkin kisan ajan.

Nyt kuitenkin maisemat hieman vaihtuvat. Lennämme sisämaalennolla pääkaupunki Managuasta Karibianmeressä olevalle saarelle nimeltä Big Corn Island.

Iso Maissisaari löytyy manner-Nicaraguan itäpuolelta, noin 70 kilometrin päässä rannikosta. Nimestään huolimatta saarella on kokoa vain 10 neliökilometriä ja asukkaita alle 7000. Korkein ”vuori” kurottaa huippunsa kunniakkaaseen 113 metriin.

Pääelinkeinona saarelaisilla on kookospalmuviljelyn ohella kalastus sekä hummerien ja katkarapujen pyynti, minkä lisäksi kasvava turismi on tuonut valuuttavirtoja viime vuosina.

Paitsi vapakalastajille kohde on houkutteleva myös snorklauksen ja sukelluksen harrastajille, onhan kyseessä korallisaari hienoine hiekkarantoineen, riuttoineen ja runsaine pinnanalaisine eliöyhteisöineen.

Oikein arvannut kuittaa palkinnoksi isoja vaappuja.

Isoin kala haussa

Meidän matkamme Corn Islandille on ensimmäinen lajiaan, eräänlainen testireissu.

Matkanjärjestäjämme Petri Jaakkola (Jaakkola Tours) on kuitenkin toiveikas ja uskoo, että pääsemme kokemaan hyvää kalastusta, ovathan nämä vedet tunnettuja kalarikkauksistaan.

Kalastuksemme tapahtunee pääosin rannikon tuntumassa, joten emme ehkä pääse tavoittelemaan purjekaloja, marliineita ja muita pelaagisia predaattoreita. Mutta siis varmaa tämä ei ole.

Joka tapauksessa kohdelajejamme tulevat olemaan riuttojen reunoilla partioivat barrakudat, monenlaiset piikkimakrillit, makrillit, napsijat, meriahvenet, robalot, kukkoahvenet, kenties jopa hait.

Näitä pyydämme sekä uistellen että heittäen, kolmen täyden kalastuspäivän ajan.

Kalojen koko vaihtelee pikkusinteistä jopa monikymmenkiloisiin vonkaleisiin, mutta sivistynyt arvaus lienee, että jo kymppikiloiset ovat saaliina suhteellisen harvinaisia.

Mutta kuten sanottu, etukäteistietoa saati omaa kokemusta näistä kalavesistä ei liiemmälti ole. Tosin Nicaraguassa kalavedet ovat tähän mennessä pyrkineet yllättämään positiivisesti.

Kaksi venettä ja kahdeksan kalastajaa

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu, kuinka paljon painaa suurin kala, jonka kahdeksanhenkinen, kahdella veneellä liikkuva porukkamme saa satimeen kolmen päivän aikana.

Paino pyöristetään lähimpään täyteen kiloon. Jos kysymyksessä on pois päästettävä kala, painon ratkaisee oppaan arvio.

Arvausaikaa on lauantain 27.1. loppuun saakka.

Palkinnoksi oikein tai lähimmäs oikein arvanneelle lähtee setti isoja vaappuja: Rapala X-Rap Subwalk, Westin, Wataya, Storm, Frenzy sekä tuntematon kotimainen.

Jos oikeita tai lähimmäksi oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Muistettakoon lisäksi, että jokainen osallistuu samalla kilpailuun ”pääpalkinnosta”, jonka saa omakseen vastaamalla oikein kolmessa eri osakilpailussa.

Ja huomio! Keräämme osoitetietoja yhä vain palkintojen postittamista varten.

Big Corn Islandin suurin kala?

  • Kalassa on kahdeksan miestä ja aikaa kolme päivää. Paino pyöristetään lähimpään täyteen kiloon.