Arvauskilpailun kohteeksi Tuiskunen oli valinnut Lempäälän Höytämöjärven, koska sieltä on saatu isoja ahvenia ja joka on ollut myös Jarille hyvä haukipilkkikohde.

Jäästä eli sen paksuudesta ei tarvinnut olla huolissaan, sillä joulun aikana pakkasta oli ollut sen verran, että järvi oli saanut päälleen reilun kymmenen senttiä paksun jääkatteen ja muutaman sentin sohjolunta.

– Muuten sää oli ankean harmaa, lämpötila plussan puolella ja hienoista sateentihkuakin ilmassa välillä, Tuiskunen kertoili päivän jälkeen.

Tuiskunen aloitti pelin tasapainopilkillä mahdollisen haukitärpin vuoksi, mutta kun ensimmäinen tunti oli kulunut ilman ensimmäistäkään kalahavaintoa, tasuri vaihtui mormyskaan.

Vieheen ja ilmeisesti myös vavan vaihtaminen kannatti, sillä montaa sekuntia ei mennyt, kun ensimäinen kala potki jo jäällä. Ja sen painoa me tällä kertaa nyt arvuuttelimme.

– Se ensimmäinen oli ahven ja painoltaan huima 31 grammaa. Kun paino luvattiin pyöristää lähimpään kymmeneen grammaan, oikea vastaus kilpailukysymykseen oli 30 grammaa.

Peruspilkkikala siis! Seuraava saalis oli kiiski, jolla ei ollut Jarin mukaan painoa kymmentäkään grammaa.

– Yleisvaikutelma päivän syönnistä jäi perin kitsaaksi. Isot kalat loistivat poissaolollaan, suurimmat olivat noin 50-grammaisia särkiä ja ahvenia, joita tuli mormyskalla kaikkiaan noin 25.

Pieniä olivat siis ahvenet ja särjet kilpailukaloiksi, mutta seuraavassa arvauskilpailussa – Tuiskunen lupaa – kalojen koko kasvaa jo merkittävästi.

Sata vastajaa, neljä oikeaa!

Tällä kierroksella kilpailuun osallistui peräti sata vastaajaa ja oikeita arvauksiakin ropisi laariin ihan mukavasti eli peräti neljä vastaajaa arvasi ensimmäisen kalan painon täsmälleen oikein, joten palkinto jouduttiin arpomaan.

Arpaonni suosi jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä tamperelaista Markku Kalliota, jolle lähtee ensi tilassa paketti tasapainopilkkejä, joukossa muun muassa Rapalan, Stormin, Kuusamon, Markku Aution ja Jari Huovilan taidonnäytteitä.

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.

Tässä vaiheessa harjoituksia teemme alkuviikosta pikaisen tarkistuslaskennan, sillä mahdollista on, että joku teistä on voinut jo arvata oikean vastauksen kolmessa kilpailussa! Palaamme kanavalle muutaman päivän sisällä, joten pysykää kyydissä.