Lehtikuusesta tehdyn ulkopöydän kanteen on upotettu kaksi aurinkopaneelia. Kannen alle jäävät lataussäädin, akku ja muu elektroniikka.

Pöydän reunassa on USB-pistokkeita, joiden kautta voi ladata matkapuhelimia tai kameroita. Kannessa on myös langaton latausalusta, jonka kautta voi ladata Qi-standardin laitteita eli puhelimia, joissa ns. induktiolataus on mahdollista.

Pöytiä viedään kesäksi retkeilijöiden käyttöön Metsähallituksen ylläpitämille luontopoluille. Etelässä kohteina ovat ainakin Aulangon luonnonsuojelualue, Repoveden kansallispuisto sekä Kolin kansallispuisto.

Pöydät pyritään sijoittamaan niin, että ne ovat kaukana pysäköintipaikoista (autoista) ja muista virtalähteistä, jolloin niistä on eniten lisäarvoa retkeilijöille.

”Latauspöydät” on suunnitellut uusi suomalainen energia-alan startup-yritys, heinolalainen ReSolar Finland Oy ja lehtikuusesta valmistettu pöytä on yrityksen ensimmäinen tuote.

Pöydät on valmistanut Heinolassa paikallinen puuseppäyritys tehdastilauksena.

Myös kuluttajille ja yrityksille

ReSolar Finlandin mukaan pöytiä on tarkoitus myydä huonekaluliikkeiden kautta myös kuluttajille ja yrityksille.

Pöytiin on saatavilla lisävarusteena mm. langaton äänentoisto sekä epäsuora tunnelmavalaistus hämäräkytkimellä.

Pöydän äänentoiston kautta voi soittaa omasta puhelimesta lempimusiikkia Spotifystä vaikka saunan terassilla.

Tulevaisuudessa pöytien tekniikkaa on tarkoitus kehittää. Pöytä voidaan varustaa isommalla akustolla ja invertterillä, jolloin siitä saadaan 230V verkkovirtaa suoraan pöydän reunan pistorasiasta.