Kirjolohen pilkkiminen on hauskaa!

Vai väittääkö joku, että ison kalan tärppi ja raivokas venkoilu siiman päässä olisi vastenmielinen kokemus. Puhumattakaan, kun saalista myöhemmin jalostetaan syötäväksi.

Totta kai kalastus voi muuttua pitkäveteiseksi, ellei koko päivänä tapahdu yhtikäs mitään. Puseron alle hiipii tunne, ettei jään alla kaloja olekaan.

Ja kun usko kalansaamiseen hiipuu, ei niitä silloin yleensä myöskään tule.

Ensijäiden aika on ehkä otollisin mahdollinen hetki päästä siimatusten pilkkikirren kanssa. Kun jäät ovat ohuita eikä luntakaan toivottavasti metritolkulla, valoa riittää pinnan alla pitämään kalat aktiivisina.

Yleensä näihin aikoihin myös tankkiautot liikennöivät onkipailoilla kalasatseja kuljettaen. Uusi saapumiserä vieheiden kavaluudesta mitään tietämättömiä kirjolohia tarkoittaa mitä suurimmalla todennäköisyydellä hauskoja hetkiä pilkkijöille.

Kun kaloista tyhmimmät ovat poistuneet ekosysteemin kuivemmalle puolelle ja monet muut saaneet kipeitä pistoja leukoihinsa, haasteellisuus lisääntyy päivä päivältä.

Nollareissutkaan eivät ole harvinaisia näissä hommissa.

Yksi hienoista kirjolohen pilkkipaikoista on Lokinlampi Nurmeksessa. Itse asiassa lampia on kaksi vieretysten, kummatkin kirkasvetisiä, sopivan kokoisia istutustoiminnalle.

Runsaat istutukset ovat Lokinlampien suosion ja menestyksen salaisuus. Isäntä Jorma Roininen nimittäin kuljettaa lampiin uusia kaloja pienissä erissä, sesonkiaikoina jopa päivittäin mutta hiljaisimpinakin aikoina viikoittain. Näin saalisvarmuus pysyy tasaisen hyvänä.

Vuosittainen istutusmäärä onkin kunnioitusta herättävä, noin 10 000 kiloa!

Pilkkijät voivat viipyä Lokinlammilla pitempäänkin, sillä lampien rannoilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on kahdeksan vuokramökkiä.

Suurimman kirjolohen paino?

Tarkoituksemme on heittää pilkit Lokinlampeen torstaina ja perjantaina 14.-15.12. Ajankohta on siis saaliin saamiselle suotuisa, eikä jääongelmankaan pitäisi noilla korkeuksilla enää vaivata.

Pyyntivälineinä käytämme normaaleja kirjolohen pettimiä kuten Mutu Leechejä, Räsäsiä, mormyskoita ja ehkä jopa ootto-onkia, elleivät aktiivivälineet jostain syystä toimi.

Arvauskilpailun kysymys kuuluu, paljonko painaa suurin saamamme kirjolohi? Helpotamme tehtävää sen verran, että paino pyöristetään lähimpään sataan grammaan.

Lokinlammista on mahdollista saada onnella monikiloisia kirjolohia, mutta totta kai nolla-arvaustakin kannattaa harkita. Teemme kuitenkin parhaamme, ettei se vastaus toteudu.

Oikein tai lähimmäksi oikein vastannut voittaa kymmenen pilkin lajitelman pääasiassa kotimaisia konnankoukkuja ahvenille ja jalokaloille. Jos oikeita tai lähimmäs oikeita vastauksia on useampia, turvaudumme arvontaan.

Vastausaikaa on keskiviikon 13.12. loppuun saakka. Tiukkoja arvauksia!

Huomio! Keräämme lomakkeella tietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten.

Lokinlammin painavin kirjolohi?

  • Vastaukset kannattaa antaa sadan gramman tarkkuudella, sillä saaliin paino pyöristetään lähimpään sataan grammaan.