Syyskuun alusta jatkunut lohikalojen kuturauhoitus päättyi lukuisilla koskilla marraskuun lopussa, joten 1. joulukuuta saattoi jokivarsilla olla paikoitellen pientä ruuhkaa.

Koskelle päätyivät perjantaina myös Jari Tuiskunen ja kalakaveri Heikki. Tavoitteena oli testata miten pitkän kalan Kuokkalankoskelta voi kuturauhoituksen jälkeen saada.

Jarin mukaan sää oli vuodenaikaan nähden kohtuullinen. Lämpötila oli nollan tienoilla, ilmassa leijui ajoittain pientä lumitihkua ja taivas oli umpipilvessä.

Jatkuvien sateiden ansiosta vesi oli joessa korkealla, mutta vesi oli silti yllättävän kirkasta. Seikalla voi olla myönteinen vaikutus saaliisiin.

Kalastuksen kaksikkomme aloitti jo klo 8 maissa alimmalla koskella, mutta ensimmäiset puolitoista tuntia meni ilman tärpin tärppiä. Yhtä hiljaista tuntui olevan naapurikalastajilla, joten partiomme vaihtoi paikkaa.

Seuraavana kohteena oli alueen ylivoimaisesti suosituin ja sen vuoksi myös ruuhkainen Herralankoski. Hiljaista oli ollut sielläkin, mutta ei pitkään.

Kun kelloi lö noin 10, kaloja alkoi nousta siellä täällä.

– Noihin aikoihin nappasi minullakin ensimmäisen kerran. Räsäsen koukussa rimpuili taimen, jonka mittasimme 54-senttiseksi ja sitten vapautimme. Kuokkalassa taimenen alamitta on 60 cm.

Pari heittoa myöhemmin Räsänen soi jälleen ja mittanauhan päälle viriteltiin 52-senttinen kirjolohi, joka painoi 1,8 kiloa.

Viisitoista minuuttia myöhemmin Räsänen nappasi vielä yhden, edellistä pienemmän kirjolohen ja siihen loppui myös syönti. Jari ja kalakaveri Heikki eivät saaneet enää ainoatakaan kalaa.

Mutta vastaus kilpailukysymykseen oli siinä vaiheessa jo saatu. Oikea vastaus oli siis 54 senttiä, mutta arvasiko sen kukaan oikein?

No, arvasipa hyvinkin! Vastaajia tällä kierroksella oli yli 60, ja useat vastaukset paukkuivat 50-60 sentin haarukkaan, joten hyvin on tiedossa Kuokkalankosken kalojen kokoluokka.

Vain yksi vastauksista osui täsmälleen oikeaan! Tällä kertaa palkinto lähtee Markku Kalliolle Tampereelle! Erä onnittelee voittajaa ja pokkaa syvään kaikille vastaajille.