Viime vuoden joulukalenterissa Ari laskeutui Erän 40-vuotisjuhlavuoteen poimimalla katkelmia lehden historiasta. Nyt joulukalenterin aiheena ovat vanhat vieheet.

Joulukalenteri avautuu huomenna eli 1. joulukuuta osoitteessa eralehti.fi/joulukalenteri.

Tarinoissa ei esitellä vain maailman parhaita vieheitä, vaan muistellaan satojen käyttökelpoisten heitto- ja vetouistinten joukosta niitä, joihin liittyy jokin vähän erikoisempi sattumus tai muuten kirjoittajan mieleen jäänyt seikka.

Vaikka joulukalenterissa esiteltävät vieheet olivat Mannisen käytössä jo viime vuosituhannella, ne eivät ole mitään suuria harvinaisuuksia.

 

Kuka muistaa vielä tällaisen vieheen? Sitä markkinoitiin suurena uutuutena ja suorastaan tieteellisenä keksintönä 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa. Kysymykseen vastataan 11. joulukuuta avautuvassa luukussa!

Kaikkia tarinoissa esiintyviä vieheitä oli aikoinaan yleisesti saatavana alan liikkeistä.

Vaikka esimerkiksi jigit tulivat Suomen markkinoille jo 1970-luvulla ja täkyraksit palasivat kuvioihin 1990-luvulla, jutuissa keskitytään lähinnä perinteisten lippa- ja lusikkauistimien sekä vaappujen maailmaan.

Palkintoja joka päivä!

Joulukalenteri ei ole kuitenkaan vain pelkkiä kertomuksia vieheistä ja niihin liittyneistä sattumuksista. Jokaisen kertomuksen lopusta löytyy palkinto, joka arvotaan kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken.

Yhteistyökumppanina kalenterissa on Vandernet Oy, joten palkinnoista löytyy paljon vaihtoehtoja ulkoilun maailmaan. Yritys nimittäin edustaa sellaisia brändejä, kuten Bolle, Bridgedale, CamelBak, Grangers, Isosteel, Maglite,  Morakniv, Petzl ja TSL.

Erä-lehti toivottaa kaikille hyviä ja nostalgisia lukuhetkiä tarinoiden parissa ja onnea arvontoihin!