Arvauskilpailun ensimmäinen kohde taisteluparilla oli Tammerkosken itäpuolella sijaitseva laituri, joka työntyy pitkälle Viinikanlahteen.

Yllätys oli, että laituri oli vedetty todella syvän veden päälle. Parhaimmissa paikoissa vettä oli Tuiskusen mukaan lähemmäs 20 metriä ja matalimmatkin kohdat ylsivät muutaman metriin.

Pilkkimistä vaikeutti lisäksi Tammerkosken tuoma virtaus, joka tuntui alueella melko voimakkaana. Se tarkoitti muun muassa sitä, että esimerkiksi mormyskoilla ei päässyt lähellekään pohjaa.

Laiturilta Jari ja Heikki pilkkivät kaksinumeroisen määrän särkiä ja yhden pasurin, jolle mitattiin pituuutta 20 senttiä. Ottipelinä oli kärpäsen toukilla syötitetty hopeinen mormyska.

Kaksi tuntia parivaljakko jaksoi pilkkiä pieniä kaloja ja päätti sen jälkeen vaihtaa paikkaa Eteläpuiston urheilukentän luona olevalle pienemmälle laiturille.

Eli käytännössä kaksikko siirtyi Tampereen valtatien yli Tammerkosken länsipuolelle.

Urheilukentän kupeesta alkoi nousta välittömästi ahveniä ja särkiä, mutta niistäkin suurimmat olivat samaa 20 sentin kokoluokkaa.

Pisin kala 20 senttiä

Lopputulos eli oikea vastaus arvauskilpailuun oli siis 20 senttiä ja tulos saavutettiin kolmella eri lajilla. Päivän neljänneksi lajiksi kirjattiin salakka.

Kilpailuun tuli tällä kertaa lähes 60 vastausta, mutta yhtään oikeaa ei joukossa ollut. Palkinto jouduttiin siis arpomaan lähimmäksi oikeaa osuneiden kesken ja sellaisia vastauksia joukossa oli kolme: yksi arvasi 19 senttiä ja kaksi 21 senttiä.

Onnettaren sormi osoitti kolmikosta tällä kertaa keuruulaista Peetu Tuomistoa, jolle lähtee heti maanantaina kahdeksan uistimen lajitelma kotimaisia vieheitä (mm. Finlandia Uistin, Luulahden Lukko, Vav, Rauhala, Kuusamon Uistin ja Purelure).

Kilpailut jatkuvat edelleen, sillä jakamatta on vielä palkinto kolmesta oikeasta vastauksesta eri kilpailuissa!