Virolahti on maamme itäisin kunta Suomenlahdella, Venäjän naapurissa.

Parhaiten alue tunnetaan todennäköisesti Vaalimaan rajanylityspaikasta, jossa on talouden kuumimpina vuosina esiintynyt muun muassa kuntarajoja ja uutiskynnyksiä ylittäviä rekkajonoja.

Mutta ei Virolahti ole aivan tuntematon kalapaikkanakaan.

Virolahden rehevät suojaiset sisälahdet tarjoavat oivallisia mahdollisuuksia hauen, ahvenen ja kuhan kalastukseen (täältä on muun muassa kotoisin yksi harvoista kymppihauistani), kun taas ulompana merellä alkavat meritaimenet kilvoitella vieheistä.

Olen kalastellut Virolahdella kaikkiaan neljänä syksynä. Pääkohteenamme on ollut joka kerralla meritaimen, mutta tuulista johtuen niihin puuhiin ei ole aina päästy. Korvaavaa toimintaa ovat silloin tarjonneet hauet ja ahvenet.

Mutta niinä päivinä, kun sää on ulkokareille menemisen sallinut, taimenia olemme narranneet hyvällä todennäköisyydellä.

Parhaat päiväsaaliit ovat lähennelleet kaksinumeroisia lukemia, mutta kun oikein muistelee, on matkalle tainnut yksi nollapäiväkin sattua.

Mitään monstereita emme ole veneisiin saakka nostaneet, olisivatko suurimmat kaloistamme olleet kolmen kilon luokkaa. Alamittaisina on useimmat takaisin tiputettu.

Palkintona on kaksi Forellia, Salmo Slim, JK-Uistin ja Aave.

Montako meritaimenta?

Vaan vuodetpa eivät ole veljeksiä. Jännittää nähdä, mikä on tilanne viikonloppuna 13.-15.10., jolloin retkikuntamme ottaa jälleen Virolahden kohteekseen.

Meritaimen on ykköstavoitteena ja toivomus leppoisista tuulista on lähetetty yläkertaan. Ajallisesti lokakuun puolenvälin pitäisi olla täplätakin pyyntiin mitä ihanteellisin, jos vain kelit sallivat.

Taimenta kalastamme kahden venekunnan voimin ensisijaisesti heittämällä, mutta mahdollisesti kokeilemme myös vetouistelua.

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu, kuinka monta meritaimenta ryhmämme käyttää veneissä tuon viikonlopun aikana. Myös alamittaiset lasketaan lukuun.

Pelimiehen kannattanee ennen arvauksen jättämistä vilkaista pitkänajan sääennustetta Virolahdelle ja päätellä tuulilukemista, pääsemmekö taimenhommiin ollenkaan.

Arvausaikaa on torstain 12.10. loppuun saakka.

Oikein tai lähimmäksi oikein arvannut voittaa viehesetin, joka sisältää viisi mainiota meritaimenviehettä, kaksi Forellia, Aaveen, JK-Uistimen ja Salmo Slimin.

Jos oikeita tai lähimmäksi oikeita vastauksia on useampia, palkinto menee arvontaan näiden vastausten kesken.

Muistutamme myös, että joka ensimmäiseksi vastaa kolmesti oikein näissä arvauskilpailuissa, voittaa omakseen muhkean setin pilkkejä!

Keräämme vastauslomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkintojen postittamista varten!