Kalastustoimittaja Tuiskusen johtama partio tepasteli Tammerkoskelle ”hyytävän tuulisessä säässä”, mutta sitkeästi kaksikko kuitenkin yritti, vaikka kalan saaminen ei ollut tällä kertaa helppoa..

Kalastuspartio kävi läpi koko Tammerkosken alueen sähkölaitokselta Pyhäjärvelle saakka eli alueen alarajalle.

– Vasta alarajamerkin kohdalta alkoi tapahtumia tulla, niitäkin vasta kun vaihdoin mikrojigiin.

Tärppejä tuli monta, mutta vain yksi nousi ylös. Se osoittautui 17-senttiseksi särjeksi.

Särki ei kalastajille riittänyt, vaan he palasivat vielä Hämeensillan alapuoliselle kielekkeelle.

– Se on on ainakin ennen vanhaan ollut kenties koko kosken paras ottipaikka, ainakin minulle. Siitä kun lasketteli vaappua alavirtaan tarpeeksi pitkälle, saattoi tärpin saada, usein vieläpä heti ensimmäisellä laskulla, Tuiskunen kertoo.

Ottipaikka toimi yhä.

Kalastajista ensimmäisenä tuntumaa otti Heikki, joka laski Siekin uimaan. Ja kun Tuiskunen vielä valitsi viehettä omaan onkeensa, Heikin vapa oli jo kaarella.

– Valitettavasti kala paukautti siiman poikki, mutta pääsimme näkemään sen hypyssä noin puolitoistakiloiseksi kirjoloheksi. Mutta karanneitahan ei tässä kisassa lasketa.

Kirjolohi jäi päivän ainoaksi näköhavainnoksi isommasta kalasta ja se jäi myös päivän viimeiseksi tärpiksi. Niinpä arvauskilpailun oikeaksi vastaukseksi tuli se 17-senttinen.

Kilpailuun osallistui määräaikaan mennessä reilut 50 arvaajaa, ja alkuun näytti hieman pahalta. Lukemat huitelivat lähinnä mitat täyttävien jalokalojen luokassa. Mutta vihdoin tärppäsi!

Täsmälleen oikean vastauksen antoi Piia Kaakkomäki Ähtäristä. Hänelle lähtee myös oikeasta arvauksesta luvattu palkinto eli viehepaketti, josta löytyy pari Räsästä, Professor, KUF-lippa, Rapala Scatter Rap Jointed, Vibrax, Taiga Sampo ja Josa-vaappu.

Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille osallistuneille! Kilpailu jatkuu ja kolmella oikealla arvauksella voi päästä käsiksi 45 pilkin lajitelmaan.