Tuiskusen mukaan sää Siuronkoskella oli vielä menomatkalla surkein koko kesänä. Vettä tuli niin sanotusti kaatamalla, mutta se vaihe sateesta meni ohi, kun päästiin perille.

Ongelmia ei aiheuttanut pelkästään vesisade.

– Koskella juoksutus oli lähes kevättulvalukemissa, mikä toi oman haasteensa kalastukseen, Tuiskunen kertoo.

Koska kirjolohen syönti tuntui olevan ihan jumissa, Jari vaihtoi pari tuntia tyhjää pyydettyään mikrojigeihin, ihan vain taatakseen saaliskirjanpitoon edes jotain.

Mikrojigit toimivat tehokkaasti, sillä niiden ansiosta kirjanpito täydentyi useilla kymmenillä ahvenilla, kolmella särjellä, kahdella pasurilla sekä yhdella salakalla ja hauella.

– Näistä tosin suurinkin eli ahven painoi vain 200 grammaa.

Kun ilta kääntyi hämärän puolelle, Tuiskunen vaihtoi takaisin ”isoihin” vieheisiin.

– Karkuutin pian Hopia-vaapusta kirjolohen kertakaikkisen hienon hyppysarjan päätteeksi.

Huippuhetki tuli vasta, kun ilta oli pimentynyt ja ainoa valolähde olivat kosken ylittävän sillan katulamput.

– Siiman päässä oli silloin luottovieheiden äiti, Räsänen 5 cm värissä papukaija. Sain vartin sisällä useamman tärpin ja kaksi kalaa haaviin asti. Niiden painot olivat 1,4 ja 1,5 kiloa.

Koska Siuronkosken arvaukilpailussa tehtävän aiheena oli arvata suurimman kalan paino 50 gramman tarkkuudella, oikeaksi vastaukseksi tuli 1,5 kiloa.

Yksi oikein

64 kilpailuun osallistunutta vastaajaa onnistui haarukoimaan melko hyvin Siuronkosken suurimman painon, mutta koska vastaukset pyöristettiin lähimpään 50 grammaan, joko alas- tai ylöspäin, vastaukset kiersivät hieman maalia.

Paitsi yhdellä. Lassi Nieminen Tampereelta onnistui arvaamaan suurimman kalan täsmälleen oikein ilman pyöristyksiä, joten voittajalle varattu palkinto lähtee hänelle.

Onnea voittajalle ja kaikille kilpailuun osallistuneille suuret kiitokset! Pysykää kyydissä, sillä kilpailut jatkuvat.

Jos onnistuu arvaamaan kolme kertaa oikein, voi saada palkinnoksi 45 pilkin lajitelman.