Pyyntipaikkanamme oli kirkasvetinen, erittäin hakopitoinen metsälampi Oriveden suunnalla, joka kierrettiin kahteen mieheen ympäri kauniin kesäsään vallitessa.

Tavoitteena oli mitata Kuusamon Uistimen ja Finlandia Uistimen vieheiden pyyntikykyä pariottelussa.

Miten kilpailussa kävi, kun vastakkain asettuivat vieheparit Kuusamon Kumma ja Bete Lotto, Kuusamo Santeri ja Nils Master Invincible sekä Kuusamo Räsänen ja Bete Krokodil?

Ensimmäisen vieheparin eli lippojen mittelö Kuusamo Kumma – Bete Lotto sai lentävän lähdön, kun Lottoon iski lähes ensimmäisellä heitolla hauki ja heti perään ahven.

Lotto olikin näistä kahdesta selvästi parempi tuloksella 2-6. Loton kaloista kaksi oli haukia ja 4 ahvenia, Kummalla kumpaakin lajia oli yksi.

Kummaa ahvenet kyllä hanakasti seurailivat ja näykkivät, mutta kalojen koko oli sen verran pientä, että kiinni jääntejä ei juuri sattunut.

Kuusamo Kumman hauki oli kyllä päivän komein, noin 1,5-kiloinen.

Lusikkapari Kuusamo Räsänen – Bete Krokodil päättyi Räsäsen voittoon luvuin 4-2.

Räsäsen saaliista kaksi oli haukia ja kaksi ahvenia, kun Krokodililla molemmat olivat haukia.

Kolmas viehepari Kuusamo Santeri – Nils Master Invincible sattui ilmeisesti järven kalastollisesti huonoimpaan saumaan, koska Santeri ei saalistanut ainuttakaan kalaa ja Nilsukin vain yhden ahvenen ja särjen. Tulos siis 0-2.

Näin ollen veikkaustehtävän oikea rivi on: 2 – 1 – 2. Veikkauksia kilpailuun tuli 82 kappaletta ja oikeita vastauksia peräti 27 kappaletta! Hieno suoritus.

Viehepaketin voittaja arvottiin ja voittajaksi nousi Janne Vattulainen Kontiolahdelta. Onnea voittajalle ja iso kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!

Kolme kertaa oikein

Tällä kierroksella selvisi myös helmikuussa luvatun isomman viehepaketin voittaja.

Kerroimme keväällä, että ”henkilö, joka ensimmäiseksi saa kolme oikeaa vastausta täyteen kolmesta eri kilpailusta, voittaa ison rasiallisen vieheitä.”

Mukaan hyväksyttiin vain yksi oikea vastaus/kisa/kilpailija.

Kerroimme myös, että jos löydämme samanaikaisesti useampia kolme oikein veikannutta, palkinto arvotaan.

Tämä viehepakettin lähtee arvauskilpailuissa vuoden aikana kolmesti oikein veikanneelle tamperelaiselle Erno Heikkiselle.

Ja niinhän siinä kävi, että Finlandia vai Kuusamo -kisassa kolmannen oikean vastauksen antoi kaksi kilpailijaa, joiden kesken pääpalkinto jouduttiin arpomaan.

Voittajan valitsi kruunu vai klaava -tekniikalla Jari Tuiskunen, joka oli puhelinyhteyden päässä Tampereella. Kolikko heitettiin ilmaan Rovaniemellä, joten voittajan valinnassa ei olisi voinut olla enemmän sattumaa pelissä.

Ja sen suuren viehepaketin voittaa….Erno Heikkinen Tampereelta! Onnea voittajalle ja jättikokoinen kiitos kaikille kisoihin osallistuneille.

Tällekin kilpailulle lupaamme vielä jatkoa, joten kannattaa pysyä mukana.