Kysymys on tietenkin hölmö, sillä ei vieheiden paremmuutta pysty noin vain ratkaisemaan. Joissakin olosuhteissa kuusamolaiset antavat paremmin, toisissa taas Finlandia-talon tuotteet. Tasaväkistä vääntöäkin esiintyy.

Varmaa kuitenkin on, että kummankin viehetehtaan luomukset ovat erinomaisen kalastavia, ovathan monet niistä pysyneet markkinoilla ja kaiken lisäksi myyntitilastojen kärkipäässä vuosikymmenestä toiseen.

Mikään ei kuitenkaan estä tekemästä puolileikillisiä viehevertailuja. Me asetamme tässä arvaustehtävässä rinnakkain kolme vieheparia kummaltakin firmalta: Lipat, lusikat ja vaaput.

Lippapari: Kuusamo Kumma – Bete Lotto.

Lusikkapari: Kuusamo Räsänen – Bete Krokodil.

Vaappupari: Kuusamo Santeri – Nils Master Invincible.

Vieheiden koot ja myös värit pyrimme valitsemaan niin hyvin toisiaan vastaaviksi kuin pakkimme myöten antoivat.

Tehtävänä on veikata kunkin edellä mainitun parin voittaja, tai jos todennäköiseltä tuntuu tasapeli, valitaan vaihtoehto X. Vastauslomake löytyy jutun alapuolelta!

Palkintosetti näyttää vaihteeksi tällaiselta.

Kaksi kalastajaa, tunti aikaa

Kalastuksen toteutamme kahden miehen voimin siten, että kullakin vieheparilla kalastetaan tunnin verran. Vieheet vaihdetaan kalastajien kesken päittäin puolen tunnin kohdalla.

Pyyntipaikkana on melko saalisvarmaksi todettu pirkanmaalainen metsälampi, jossa saaliskaloina ovat hauet ja ahvenet.

Voittajaksi selviytyy kustakin parista se viehe, joka narraa enemmän kaloja tunnin aikana. Kalojen koko tai laji ei vaikuta tulokseen, vain lukumäärä. Laskuissa otetaan huomioon vain ylös tulleet kalat.

Kilpailun toteutamme jonain päivänä välillä 21.-23.7., joten vastausaikaa on torstai-iltaan 20.7. saakka.

Palkinnoksi oikean rivin veikannut saa oheisen Kuusamo-Finlandia-painotteisen viehesatsin, tai jos oikeita vastauksia on useampia, palkinto arvotaan.

Palkintovieheet ovat Räsänen, Professor, Lippa-Räsänen, Santeri, Nils Master Invincible ja Utö.

Olemme luvanneet kolmesta oikeasta eri kilpailuissa tehdystä arvauksesta myös vielä isomman viehepotin. Jättipottiin on tällä hetkellä seitsemän kiinnitystä, sillä  Markku Kallio, Topias Kyösti, Erno Heikkinen, Heikki Jalonen, Seppo Hanski, Julius Saarinen ja Aleksi Elorinne ovat arvanneet oikean vastauksen kahdessa kisassa.

Osoitetietoja keräämme ainoastaan palkintojen postittamista varten! Onnea kilpailuun!

Kumpi viehe voittaa vai tuleeko tasapeli?