Hidehook sijoittui toiseksi pehmeiden vieheiden kategoriassa toiseksi vuonna 2017 Euroopassa lanseerattujen tuotteiden joukossa.

Euroopan suurimmilla EFTTEX-kalastusmessuilla pidetyn kilpailun voitti Savage Gear. Tuomarina kisassa toimi kansainvälinen lehdistö.

Vallure Oy:n kehittämä Hidehook on suunniteltu käytettäväksi paikoissa, joissa ei kalastaminen normaaleilla kalastusvieheillä vedenalaisen kasvillisuuden takia onnistu.

Hidehookin koukut ovat piilotettuina syötin sisällä ja ne vapautuvat vasta saaliin iskiessä. Runkoon kiinnitetyt koukut mahdollistavat koukkujen vapaan liikkumisen sekä pyörimisen kalan tartuttua syöttiin.

Ajatus erilaisesta ruohikkovieheestä syntyi omista sekä kaveriporukan tarpeista.

– Oli silkka tarve päästä kalastamaan paikkoihin, joihin ei aikaisemmin pehmeällä vieheellä ollut pääsyä, kertoo Vallure Oy:n toimitusjohtaja Patrik Valtanen.

Yhtiön ensimmäinen malli, hauenkalastukseen suunniteltu Hidehook LARGE, on saatavilla 21 senttimetrin ja 59 gramman versiona. Saman kokoluokan vieheestä on määrä tuoda markkinoille myös raskaampi ja nopeammin uppoava versio.

– Loppuvuodesta on tarkoitus kasvattaa Hidehook-tuoteperhettä myös pienemmillä, paremmin muille kalalajeille soveltuvilla vieheillä, Valtanen kertoo.

Vallure Oy on perustettu vuonna 2015, mutta ensimmäisen tuotteen tuotekehitys alkoi jo muutamaa vuotta aikaisemmin.

Tuusulassa valmistettava Hidehook esiteltiin ensimmäisen kerran isolle yleisölle kuluvan vuoden maaliskuussa Ruotsin Jönköpingissä, Sportfiskemässanissa.

(Vallure Oy:n tiedote 12. heinäkuuta 2017)