Kalastustoimittaja Tuiskusen mukaan Sebilen sammakko eli kauden uutuusviehe Sebile Pivot Frog kiinnosti Peltolammin haukia hurjasti.

– Laskin siihen peräti 34 iskua kahden tunnin lampikierrokseni aikana. Mutta koska hauet olivat pääosin sinttikaliiperia, vain kolme niistä tarttui kiinni kunnolla ja tuli rannalle saakka.

Koska arvauskilpailussa kysymys kuului kuinka monta haukea Tuiskunen onnistuu narraamaan Sebilellä ylös lampikierroksen aikana, oikea vastaus kysymykseen on kolme.

Tuiskusen mukaan ylöstulleiden haukien koko oli tasaisesti puolen kilon paikkeilla. Paljon suurempia ei viehettä käynyt edes tavoittelemassa.

Onko Pivot Frog hyvä vai huono viehe? Kolme rannalle noussutta haukea yli 30:sta iskeneestä ei anna kovin mairittelevaa kuvaa vieheen tartutuskyvystä.

– Huonoon ylössaantiprosenttiin vaikutti toki myös Peltolammin tiheä ulpukkakasvusto, sillä välillä sammakko tuli enempi kasvien päällä kun vedessä.

Tuiskusen mukaan viehe selviytyi teknisesti upeasti pahassakin vitikossa.

– Ei jäänyt pahasti kiinni tuskin kertaakaan koko reissun aikana. Jos haukien keskikoko olisi ollut vaikkapa kilon nurkilla, uskon että jälki olisi ollut paljon rumempaa.

Kuinka hyvin vastaajat onnistuivat arvaamaan lopputuloksen?

Kilpailuun tuli kaikkiaan 77 vastausta ja oikeita arvauksia oli täsmälleen kymmenen kappaletta. Onnettarena toimi itse kalastaja Tuiskunen, joka sai vetäistä hatusta numeron 1-10 väliltä.

Alla olevan viehekasan sai arvonnassa tällä kertaa Joona Suomi Vantaalta! Erä onnittelee voittajaa.

Ja lisäksi kerromme, että oikean vastauksen antoi tällä kierroksella myös joensuulainen Julius Saarinen, jolla on nyt siis kasassa kaksi oikeaa vastausta. Kolmannella oikealla voittaa vielä muhkeamman paketin!

Palkinnoksi varatussa viehesetissä ovat mukana lipat Panther Martin, Kuusamo Kumma ja Taiga Sampo, lusikat Räsänen ja Professor, vaappu Rapala Scatter Rap Jointed sekä taimenenkalastuksen erikoisviehe Huopana Fly.