Monet kerrat tuli virvelin kanssa kuljettua Peltolammin ja heiteltyä viehettä veteen kaikenlaisista rakosista, mitä nyt ympäröivä metsä myöten antoi.

Suosituimpia pyyntipaikkoja olivat kuitenkin lammen kahden uimarannan laiturit (silloin kun uimareita ei liiemmin ollut) sekä erityisesti pyykkilaituri, jonka pyykkärit olivat aikaa sitten hyljänneet kalastajien temmellyskentäksi.

Tavallisimpia saaliskaloja olivat pienehköt hauet ja ahvenet, mato-onkijoilla myös särjet.

Keväällä kaupunki istutti lampeen kalastajien iloksi satsin kirjolohia, joita kaikki kynnelle kykenevät kävivät narraamassa. Sama istutuskäytäntö jatkuu muuten edelleen.

Kirjolohien jälkeen halutuinta saalista olivat hauet. Niiden kalastusta tosin vaikeutti ympäri järven ulottuva tiheä ulpukkakasvusto, jossa heitonmentäviä aukkoja oli niukanlaisesti.

Kunnes sitten päivänä eräänä sain käsiini ruohosuojatun vieheen. Se ratkaisi ruoho-ongelman jo ensimmäisellä heitolla. Haukia alkoi tulla sieltäkin, missä en aiemmin voinut kalastaa juuri ollenkaan.

Kuinkahan mahtaa toimia Sebile Pivot Frog haukien narraajana Peltolammilla?

Sammakolla haukikalaan

Nyt on tarkoitukseni palata nuoruusvuosien kala-apajalle ja kalastaa lampi ympäri kuten aikoina entisinä. Paitsi että viehe on jotain aivan muuta kuin silloiset 70-luvun ottipelit.

Kalastuksen toteutan käyttämällä uutuusviehettä nimeltä Sebile Pivot Frog. Kysymyksessä on sammakkoa matkiva pintaviehe jalkojen paikalla heiluvilla kumihapsukimpuilla.

Koukkuna on sammakon selkäpuolella piileksivä vankka yksihaarakoukku, joten viehe on samalla aika hyvin suojattu kasvitartunnoilta. Ehkä myös kalatartunnoilta?

Arvauskilpailumme kysymys kuuluu, kuinka monta haukea onnistun narraamaan ylös lampikierroksellani tätä viehettä käyttäen?

Olen jokseenkin varma, että useampia tärppejä tulen sammakollani saamaan, jos hauet ovat vähänkään pinta-aktiivisella tuulella.

Mutta kuinka hyvin ne tarttuvat tähän koukutukseen, jää nähtäväksi – ja arvattavaksi.

Reissuni toteutan jonain päivänä välillä 7.-9.7., joten arvausaikaa on torstain 6.7. loppuun saakka.

Palkinnoksi varatussa viehesetissä ovat mukana lipat Panther Martin, Kuusamo Kumma ja Taiga Sampo, lusikat Räsänen ja Professor, vaappu Rapala Scatter Rap Jointed sekä taimenenkalastuksen erikoisviehe Huopana Fly.

Tämän kertainen palkintomme sisältää viehesetin, jossa ovat mukana lipat Panther Martin, Kuusamo Kumma ja Taiga Sampo, lusikat Räsänen ja Professor, vaappu Rapala Scatter Rap Jointed sekä taimenenkalastuksen erikoisviehe Huopana Fly.

Palkinto lähtee oikein arvanneelle, tai jos oikeita vastauksia on useampia, onnettaren suosikille.

PS. Peltolammi todennäköisesti kulkee yleisesti nimellä Peltolampi, mutta kartantekijöiden mielestä paikka on lammi, ei lampi.

Sammakkohaukien määrä?