Kalastustoimittaja Tuiskunen ampaisi Kuokkalankoskille kalakaverin kera perjantaina. Kolmen tunnin pikavisiittiä siivitti juhannusaaton kolea sää.

– Kaloja keli ei tuntunut haittaavan, koskapa pinnan yläpuolella kävi hyvinkin puolensataa kalaa, Jari kertoi retken jälkeen.

Arvauskilpailun ennakkojutussa Tuiskunen valotti mahdollisia saaliskaloja. Mahdollisia voittajia oli muutama, kuten toutain, salakka, särki, sorva, ahven, lahna, pasuri ja  myös sulkava. Kirjolohellakin saattaisi pärjätä.

Ensimmäisen tulokkaan valintaa sääteli vain yksi asia, viehe. Tällä kertaa ylivoimainen ottipeli oli mikrojigi.

– Siihen varsinkin ahvenet ihastuivat, mutta tuli sillä pari toutainta, särki, tukku salakoita ja 42-senttinen kuhakin.

Tuiskusen kalakaveri Heikki väsytteli vaapullaan melkein rannalle asti kirjolohen, mutta kala pääsi karkuun aivan kalkkiviivoilla.

– Hyvin monipuolisesti oli siis kalaa liikkeellä.

Kuokkalankosken arvauskilpailun kysymys kuului, mikä on reissun ensimmäinen kalalaji, ja siihen oikea vastaus oli ahven, Perca fluviatilis, Suomen kansalliskala.

– Se nappasi nappasi heti ensimmäisellä heitolla mikrojigiin vaihtamisen jälkeen, Tuiskunen kertoo.

Vastauksia kilpailuun kertyi normaalia vähemmän, vain puolisensataa, mutta arvasiko kukaan oikein ensimmäistä lajia? No, tietysti arvasi. Oikeita vastauksia ei tullut vain yksi tai kaksi, vaan peräti 26 kappaletta.

Mikäli oikeita vastaksia on enemmän kuin yksi, palkinto joudutaan arpomaan, ja niin tehtiin myös nyt.

Onnetar suosi joensuulaista Julius Saarista, jolle lähtee paketti vieheitä heti juhannuksen jälkeen maanantaina. Onnea voittajalle ja kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille!