Uusi alue syntyi, kun Metsähallitus ja Simojoen Nousulohi ry päättivät yhdistää omat lupansa.

Simojokeen nousi viime kesänä ennätykselliset 5 400 lohta, mistä seurasi myös kalastajien vaellus jokivarteen. Vesialueiden omistajat päättivät vastata kalastajien toiveisiin ja yhdistää lupa-alueet.

Simojoen kausi alkoi torstaina 1. kesäkuuta, mutta käytännössä kausi alkaa tulvan laskun myötä näinä päivinä. Kaudesta odotetaan vilkasta.

Lupien yhdistyttyä myös luvansaanti tehtiin kalastajille helpoksi.

Lupia myyvät edelleen Helmin lounaskahvila Simon keskustassa ja Simojoen Lohiranta, joka sijaitsee jokivarressa. Näiden lisäksi lupia saa nyt Metsähallituksen kanavista eli mobiilisti, Eräluvat-verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424.

Mobiililuvan voi hankkia milloin vain, kun omistaa kännykän. Mikäli kalastaja haluaa mobiililuvan vuorokaudeksi, hän soittaa automaattinumeroon 0600 55 1640 ja näppäilee pyydettäessä Simojoen kohdenumeron 2581. Puhelun jälkeen lupa tulee tekstiviestillä ja hinta veloitetaan puhelinlaskusta.

Alle 18-vuotiaat saavat mobiililupansa numerosta 0600 55 1643, ja sen hinta on puolet aikuisten luvasta.

Vuorokausilupa Simojoelle maksaa 15 euroa ja kausilupa 70 euroa. Alle 18-vuotiaat saavat lupansa puoleen hintaan ja alle 15-vuotiaat saavat kalastaa huoltajansa luvalla samaan kiintiöön.

Simojokea on viime vuosina kunnostettu. Lohen kutu- ja poikasalueita on paranneltu useissa kohdissa, jotta poikastuotanto kasvaisi entisestään.

Yhä laajemmin ymmärretään Simojoen arvo Suomen lohijokien kartalla – onhan Simojoki ainoa kokonaan Suomen rajojen sisällä virtaava jokivesistö, jolla on jäljellä oma, luontaisesti lisääntyvä lohikantansa.