Jari Tuiskusen ja mukana olleen kalakaverin kohteena oli lampi, joka on Jarin mukaan haukipaikkana keskitason yläpuolella.

Kokoa lammella on noin kuusi hehtaaria ja jos lammen kalastaa tehokkaasti, sen kiertäminen vie aikaa pari kolme tuntia.

Tuiskunen lupasi ennen H-hetkeä kirjoittamassaan jutussa, että aikoo kalastaa pelkästään uutuusviehe Abu Mc Mio Tail Junior -häntyrijerkillä. Kaverin ottipeleiksi valikoituivat omat luottovieheet.

Kalastajat kiersivät lammen 31. toukokuuta ja Tuiskusen mukaan ”metsälampi tuli piiskattua hauenkiilto silmissä”.

Vilpoisesta säästä huolimatta syönti oli melko hyvää.

– Leimallista päivälle oli, että miltei kaikki hauet nappasivat aivan rantaheinion viereltä matalasta vedestä. Ainakaan minä en saanut kaukoheitoilla tärppiäkään, kaveri taisi pari kaukokalaa tartuttaa, Tuiskunen kertoo.

Ennakkoon luvattu viehevalintakin piti. Lampikierroksen ajan Tuiskusen siiman päässä oli edellä mainittu uutuusjerkki. Mutta päihittikö se kaverin luottovieheet?

– Se oli tehokkaampi kaverin ottivieheisiin verrattuna lukemin 9-6.

Lampikierroksen haukisaalista kävi sivuillamme arvaamassa toistasataa henkilöä. Oikeita vastauksiakin annettiin kolme kappaletta, joten palkinto jouduttiin arpomaan.

Arvonnassa onni suosi tamperelaista Heikki Jalosta, jolle lähtee ennakkoon luvattu kahdentoista vieheen rasia kesäisiin kalastushetkiin sopivia uistimia.

Erän toimitus onnittelee voittajaa ja kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita!

Ja hei, kannattaa muuten osallistua kilpailuun, sillä jos arvaa kolme kertaa oikein, palkintopaketti kasvaa jo todella muhkeaksi.