Kotikaupunkini Tampereen liepeillä metsälampia on vaikka kuinka paljon. Ei tarvitse matkata pitkällekään, kun löytyy jo lätäköitä, joiden rannoilla ei ole asutusta tai kesämökkejä lainkaan.

Tällaisia kohteita olemme kaverien kanssa katsastelleet vuosien varrella kymmeniä.

Lampi paikallistetaan ensin kartan avulla, sitten arvioidaan satelliittikuvista mahdollinen kalastuskelpoisuus ja sen jälkeen ajetaan auto parkkiin lähimmäksi menevän metsätien varrelle.

Joskus patikkamatkaa tulee veden äärelle vain muutamia kymmeniä metrejä, joskus taas useampia kilometrejä.

Perusolettamus on, että mitä kauempana tiestä ja vähemmän asutusta lammen rannalla, sitä parempi kalapaikka!

Tampereen ympäristön lammet ovat pääasiassa hyvin ruskeavetisiä ja melko ravintoköyhiä. Kalaston muodostavat pienehkö hauki ja ahven, ainakin virvelikalastajan näkökulmasta.

Mato-ongella saisi ehkä lisäksi särkiä ja kiiskiä.

Käytettävästä vieheestä toki riippuu, mutta ehkä tavallisin saalis on hauki. Hyvän lammen ja pyyntiajankohdan kohdalle sattuessa kalojen lukumäärä kohoaa kaksinumeroiseksi, kun lampi yleensä kalastetaan ympäri kiertäen.

Mutta eivät nollareissutkaan ole ihan tavattomia.

Heittokierros lammen ympäri

Tämän arvaustehtävän kohteeksi valitsemme erään noin kuuden hehtaarin lammen Oriveden seutuvilta.

Kysymys kuuluu, kuinka monta haukea 2-henkinen ryhmämme saa ylös asti kiertämällä kyseisen lammen ympäri rannalta kalastaen?

Kalastajat tekevät lammen ympäri vain yhden perusteellisen kalastuskierroksen. Kierros kestää 2-3 tuntia, kun homma tehdään kunnolla ja tarkasti.

Sen verran valotamme lammen potentiaalia, että aiempien kokemustemme perusteella se on ollut haukipaikkana keskitason yläpuolella.

Itse aion kalastaa pelkästään uutuusviehe Abu Mc Mio Tail Junior –”häntyrijerkillä” (Erä 5-17, sivu 56), kaveri puolestaan narraa haukia omilla luottovieheillään.

Samalla näemme onko vanhoissa vara parempi.

Vastausaikaa on 30.5. päivän päättymiseen saakka, sillä metsälampireissun toteutamme keskiviikkona 31.5. – säästä riippumatta.

Oikein tai lähimmäksi arvannut voittaa 12 viehettä sisältävän rasian, josta löytyy muun muassa Laxmania, Grosaria, JoSaa, Kopsua, Lottoa, Stormia, Vavia ja Meppsiä.

Jos oikeita vastauksia on useampia, palkinto luonnollisesti arvotaan näiden vastausten kesken.

Onnea arvauksiin!