Kalastustoimittaja Jari Tuiskunen pyörähti kalakaverin kera Siuronkoskelle perjantaina ja kello pistettiin käyntiin heti ensimmäisestä heitosta.

Kalastajien ja arvaajien tehtävää helpotettiin jo kysymyksen asettelussa, sillä riitti, että kirjolohi tarttui vieheeseen. Ensimmäiseksi kirreksi hyväksyttiin siis myös vieheestä iskun jälkeen irronnut kala.

Ja sellainen se ensimmäinen kirjolohi oli. Karkuun päässyt yksilö.

– Se tarttui onkeeni ajassa 33 minuuttia ja ehti painia narun päässä puolisen minuuttia ennen irtoamistaan, Tuiskunen kertoo.

Ylös asti Tuiskunen & kalakaveri saivat kaksi kalaa. Vaikka saalis ei ollut suuren suuri, säätä ei pystynyt moittimaan.

– Sää oli kalastajan kannalta moitteeton, mutta ehkä kalojen mielestä turhankin kaunis, sillä päiväsyönti oli varsin varovaista.

– Aamulla olivat kuulemma saaneet hyvinkin, mutta meidän  ensimmäisten heittojemme lähtiessä kello oli jo 10.45. Omien kirjolohieni lisäksi näin saatavan vain yhden taimenen.

Voittajan viehepaketissa on tämä pino eli Räsänen, Kopsu, Reflex, Vibrax, Rapala Countdown, Rapala Husky Jerk ja Moreungen.

Minuutin päähän

Tuiskusen ensimmäisen kirjolohen minuuttiaikataulua kävi viikon aikana arvaamassa 231 henkilöä, mutta arvasiko heistä yksikään oikein? No, ei arvannut, mutta lähelle meni kahdeksan.

34 minuutin aikataulua arvasi viisi henkilöä ja 32 minuutin kohdalla nappia painoi kolme.

Koska yhtään oikeaa arvausta ei tullut, palkinto arvottiin lähelle osuneiden kahdeksan henkilön kesken.

Palkinnon saajan arpoi Tuiskunen itse, etänä ja sokkona.

Viehepaketin omistajaksi arpoutui tällä kertaa Antti Viisteensaari Leppävirralta. Palkinto lähtee postiin heti maanantaina. Erä onnittelee voittajaa ja kiittää kaikkia osallistujia.

Kannattaa muistaa, että jos onnistuu arvaamaan vastauksen kolmesti, postiin lähtee vieläkin runsaampi viehepaketti!