Vallisaaresta avautuu tulevana kesänä uusia puolia. Järjestetyillä seikkailuretkillä ulkoilijat pääsevät esimerkiksi kiipeilemään kallioilla ja puiden latvoissa ja melomaan SUP-laudoilla. Seikkailuretket tehdään maastoon sopivilla, paksurenkaisilla fatbikeilla eli ”läskipyörillä”.

– Fatbiket ovat ketteriä kuin jakit, sanoo Artturi Kröger seikkailupalveluyritys Bliss Adventuresta.

Jos seikkailut aalloilla tai korkeuksissa eivät kiinnosta, läskipyöräillen voi tutustua myös Vallisaaren luontoon ja kulttuuriin. Perinteisillä läskipyöräretkillä pääsee esimerkiksi saaren muuten suljettuun eteläosaan, jonka erikoisuus on armeija-aikaiset tykistöbunkkerit.

Luontoretkiä järjestetään myös kävellen.

Uusia ravintolapalveluja

Vallisaari tarjoaa myös uusia ravintolapalveluja. Torpedolahden satamaravintola on uuden omistajan myötä saanut parisataapaikkaisen terassin ja anniskeluluvan.

– Terassipöydät on rakennettu niin, että ne kestävät tarvittaessa tanssimisenkin, kertoo Vallisaaren ravintola- ja satamapalveluista vastaava Oskari Juva.

Saarelle tulee myös kaksi ruokakonttia, joista saa ostaa esimerkiksi piknik-eväitä, ja uusi jäätelökahvila. Lisäksi Luotsipihan pääsatamaan avataan kioskikahvila.

Kuljetuksia ja yöpymismahdollisuus

Myös vesiliikenne Vallisaareen lisääntyi, kun uusi vesibussi aloitti ajot Kauppatorilta Torpedolahden satamaan. Vanha linja jatkaa edelleen liikennöintiä Kauppatorin, Vallisaaren pääsataman ja Suomenlinnan välillä.

Viime kesänä saari rauhoitettiin yöaikaan, mutta nyt Torpedolahden maksullisessa vierasvenesatamassa saa yöpyä omassa veneessä.

Maastossa yöpyminen on edelleen kielletty.