Tove Janssonin Muumipappa ja meri ilmestyi vuonna 1965. Tarina alkaa siitä, kun Muumipappa tuntee olevansa tarpeeton ja lähtee hakemaan itseään kaukaiselta majakkasaarelta.

Mukaan lähtee perhe, mamma, Muumipeikko ja Pikku Myy. Perään lähtee myös Mörkö, jonka olemassaolon tarpeelllisuus liittyy kiinteästi muumiperheeseen.

Kirja kertoo yksinäisyydestä ja ihmisenä kasvamisesta.

Victorinoxin näkökulmasta kertomuksen henkeen sopii täydellisesti ”sukupolvelta toiselle” -perinne. Monien ensimmäinen muisto on ehkä sveitsiläinen linkkari, luottamuksen osoitus vanhemmilta, ja sitä linkkaria ja muistoa pidetään erityisessä arvossa.

– Uskomme, että kertomuksen pohjalta syntyneet mallit eivät ole pelkästään työkaluja, vaan myös välineitä onnistuneisiin yhteisiin hetkiin leirinuotiolla tai kalareissuilla – luottamuksenosoituksia ja uskollisia apureita tutustuessamme meitä ympäröivään luontoon ja toisiimme, Victorinox hehkuttaa.

Muumipappa ja meri -linkkarisarjaan kuuluvat Muumipappa vartiossa, Pikku Myy pohtii, Muumipappa haaveilee, Muumipeikko ja Mörkö, Muumipappa ja majakanvartija, Muumipappa puutarhassa.

Linkkuveitsien hinnat vaihtelevat 20-50 euroon.

Ensimmäinen erä tuotteita tulee Suomeen toukokuun lopulla ja kauppoihin ne ilmestyvät vähän myöhemmin. Ensimmäisenä tuotteet saa maahantuojan sivulta.