Nyt kun jääkausi on Etelä-Suomen osalta lopullisesti taputeltu, käännämme katseet avovesikalastuksen suuntaan.

Ensimmäinen kesäkauden Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailu vie meidät Etelä-Suomen kenties kuumimpaan kalapaikkaan Kotkan Kymijoelle, Siikakosken haaran varrelle.

Kevät on edennyt vitkutellen myös kaakon kulmalla. Vedet ovat vielä kylmiä ja vähistä sateista johtuen aika matalalla. Se ei kuitenkaan ole estänyt kalojen liikkumista.

Kymin koskilta voi kevään korvilla tavoittaa niin syönnökselle nousevia kirkkaita meritaimenia kuin myös laihoja, pian mereen vaeltavia talvikkolohia.

Kuten tunnettua, täkäläiset kalat voivat painia monikiloisten sarjassa ja antaa siiman päässä riehuessaan tuiman vastuksen. Talvikkolohet ja kaikki rasvaevälliset luonnontaimenet pitää kuitenkin pyynnin jälkeen vapauttaa.

Ensi viikolla lohiparatiisissa vietetään perinteistä lohiriehaa, joka tarkoittaa massiivista 2200 kilon kirjolohi-istutusta Siikakosken alueelle. Silloin riittää mukaan ilmoittautuneille kalastajille saalista myös kotiin vietäväksi. Lisätietoja Kymifishingin kalastuspaketeista.

Kirjolohien määrän oikein arvannut tai lähimmäksi veikannut saa palkinnoksi rasiallisen vieheitä, kuten pari Nils Masteria, Rapala Shad Rapin, Bete Loton, Aaveen, Meppsin ja Panther Martinin.

Neljän tunnin kirjolohisavotta

Viikon mittaan koskella järjestetään erilaisia kalastustapahtumia, joista lauantaiseen Eskimo Open -joukkuekilpailuun on minun tarkoituksenani osallistua kilpailun pääsponsorin Eskimon joukkueen kolmantena jäsenenä.

Kilpailuaika on neljä tuntia. Tavoite on yksinkertainen: Saada ylös niin paljon kirjolohia kuin mahdollista. Kilomääräisesti painavimman saaliin saanut joukkue voittaa.

Arvaustehtävämme kuuluu: Kuinka monta kirjolohta kolmehenkinen joukkueemme onnistuu saamaan kilpailussa? Vastausaikaa on perjantain 5.5. loppuun saakka.

Palkinnoksi olemme varanneet rasiallisen vaikkapa kirjolohen pyyntiin sopivia huippuvieheitä sisältäen pari Nils Masteria, Rapala Shad Rapin, Bete Loton, Aaveen, Meppsin ja Panther Martinin.

Ja jälleen muistutuksena, että ensimmäinen näihin kilpailuihin kolme oikeaa vastausta antanutta voittaa ison rasiallisen vieheitä. Vielä on peli sen osalta aivan auki.

Kysymme lomakkeella yhteystietoja ainoastaan palkinnon lähettämistä varten eikä yhteystietoja käytetä muuhun tarkoitukseen, kuten markkinointiin.

Kuva: Kymi (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons