Suomen suojelusesikuntain järjestön muotoutumisen myötä aikoinaan ase- ja konepajaksi syntynyt, nykyään maailmalla tunnettu kivääri- ja patruunavalmistaja SAKO, on kulkenut tiivisti mukana Itsenäisen Suomen tarinassa.

Nyt SAKO haluaa kunnioittaa perinteitään ja ennen kaikkea 100-vuotista Suomea valmistamalla sata numeroitua kappaletta Sako TRG 22 ”Finland 100” -tarkkuuskivääriä.

TRG 22 ”Finland 100” -juhlamalli valmistetaan kaliiperissa .308 win. Tukin ja kehyspiipun valkoinen lumicamo-kuosi kuvastaa Suomen ankaraa talvea. Samalla se on kunnianosoitus talvisodan sankareille, jotka säilyttivät Suomen itsenäisyyden vaativissa olosuhteissa – ja luottivat jo tuolloin Sakon tuotantoon.

Sako TRG 22 ”Finland 100” -tarkkuuskiväärin kehykseen on laseroitu teksti ”Finland 100” sekä aseen sarjanumero.

Ase on pakattu kantolaukkuun, jonka mukana tulevassa juhlaveitsessä on samat kaiverrukset kuin aseessa. Juhlamalliin kuuluu lisäksi kaksi lipasta, avotähtäimet, bipodi ja suujarru.

Osan juhlamallista Sako varaa omaan käyttöönsä ja mm. hyväntekeväisyyshuutokauppoihin luovutetavaksi. Osa sadasta juhlamallista annetaan kuitenkin myös myyntiin.

Sako TRG 22 ”Finland 100” -keräilyharvinaisuudesta kiinnostuneet voivat tiedustella juhlamallia oman maansa Sako-maahantuojalta.