Espanjalainen Ebro-joki oli matkakohteenamme tuoreimmassa Jarin kanssa kalassa -arvauskilpailussa.

Joki tunnetaan erityisesti suurista monneistaan, jotka voivat saavuttaa 2,5 metrin pituuden ja yli sadan kilon painon.

Kysymys kuului, kuinka monta monnia kuusihenkinen, kahdella veneellä liikkuva porukkamme saa viisi kalastuspäivää käsittävän reissun aikana.

Olosuhteet joella olivat isäntiemme mukaan hankalat, sillä vesi oli viisi metriä tavallista alempana ja kalat siksi poissa normaaleilta ottipaikoiltaan. Jotain tulisimme silti saamaan, he vakuuttivat.

Kalastus tapahtui pääosin isoja vaappuja uistellen, kukin yhtä vapaa kädessä pitäen. Kahtena päivänä kokeilimme myös syöttiongintaa rannalta.

Aloituspäivän kalastusta vaikeutti lähes myrskyksi yltynyt tuuli, mutta jo toisena pääsimme pyytämään monneja täysipainoisesti.

Tuplatärppi

Ensimmäinen kosketus näihin otuksiin saatiin komeasti tuplatärpillä.

Ankaran väännön jälkeen veneeseen nousivat 144- ja 212-senttiset monninroikaleet, jotka käytiin kuvaamassa paikallisen tavan mukaan lähimmässä rannassa. Kuvien jälkeen kalat vapautettiin.

Oikein vastanneiden kesken arvottiin tämä viehepaketti.

Lisää seurasi muinakin päivinä siten, että oikea vastaus kysymykseemme oli kuusitoista (16). Suurin kaloista oli 218-senttinen ja arviolta 70 kilon painoinen.

Vastauksia tuli 227 kappaletta, ja oikeita vastauksia joukossa oli neljä. Palkinto jouduttiin tälläkin kertaa siis arpomaan ja arvonnassa onnettaren suosikiksi nousi oululainen Anu Tabell. Onnea voittajalle!