Tapahtuma järjestetään Vuokatissa 1.–3. syyskuuta. Lajissaan kisa on ensimmäinen vaelluksen MM-kilpailu.

Sarjoja kisassa on kaksi, mestaruussarja ja haastajasarja. Mestaruussarjassa, joka on  erävaelluksen avoin SM-sarja, verrataan osaamista ja kuntoisuutta muihin kilpailijoihin. Parhaat palkitaan MM-mitaleilla.

Haastajasarjassa on mahdollista kokeilla omia taitojaan ja osaamistaan parin kanssa ja verrata sitä muihin vaeltajiin. Sarjassa kilpaillaan myös erävaelluksen Suomenmestaruuksista naisten, nuorten ja veteraanien sarjoissa.

Kisa käydään parikilpailuna ja matka etenee rastien kautta yöpymispaikoille ja maaliin. Rasteilla on erätaitoihin, ensiapuun, luonnontuntemukseen ja suunnistukseen liittyviä tehtäviä.

Ennakkoilmoittautuminen päättyy 31.7 ja lisätiedot löytyvät Sotkamon Jymyn sivuilta. Sivulta löytyy myös ilmoittautumislomake.