Varttia vaille kaksi tuntia kestävän Onkijan Helsinki -elokuvan tuotantoyhtiö Siloneula Production on aloittanut yhteistyön Suomen Vapaa-ajankalastajien kanssa ja ohjaa elokuvasta saatavan tuoton SVK:n kohteisiin.

Elokuvan voi jatkossa katsoa netin kautta joko vuokraamalla tai ostamalla sen digitaalisesti. Verkkoon (Vimeo) se ilmestyy 26. maaliskuuta eli ensi sunnuntaina klo 19.

Elokuvan ohjaajan Mitri Häkkisen mukaan elokuvaa ei ole tehty rahan takia ja sen vuoksi Siloneula Production päätti, että elokuvan vuokrauksesta ja ostoista kertyvät tulot ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Kohteena ovat Suomen Vapaa-ajankalastajien eri kaupungeissa järjestämät street fishing -tapahtumat, joissa innostetaan nuoria kalastusharrastusten pariin.

Onkijan Helsinki – Kalamaraton on dokumentti  vuoden 2015 Kalamaratonin voittaneesta Siloneula-joukkueesta ja elokuvassa seurataan 3-henkisen joukkueen kisan kulkua vuorokauden ajan. Mukana on myös kalamaratonin aiemmin kolmesti voittanut joukkue AC Delirium.

Kun Petteri Hautamaa arvioi elokuvan Erän numerossa 7/2016, hän totesi, että ”harvoin kalastusharrastajaa hemmotellaan näin nappaavalla elokuvatärpillä!”

– Elokuva tuo näyttävästi esille Helsingin monipuolisia ja yllättäviä kalavesiä, aina rakennetusta merenrannasta allikkosalakan asuttamiiin pikkulutakoihin.

Teemu Heikkilän kirjoittama tarina tempaa mukaansa ja tarjoaa samalla kullanarvoisia vinkkejä kalamaratonista ja lajikalastuksesta kiinnostuneille.

Elokuva on vuokrattavissa sunnuntaista alkaen Vimeosta. 72 tunnin vuokra on noin viisi euroa ja kokonaan omaksi elokuvaan saa noin kymmenellä eurolla. Elokuvan voi katsoa joko tietokoneella, älypuhelimella, tabletilla tai televisiosta, jos siihen on kytketty joku em. laitteista.

Jos tarkoituksena on kilpaillaan kevään 2017 Kalamaratoneissa, tämä elokuva kannattaa ehkä katsoa.