Jarin kanssa kalassa –arvauskilpailujen tiimoilla olen käynyt kalapaikoissa, jonne ei ehkä muuten tulisi nykyisin mentyä, mutta jotka jollain tavalla kuuluvat oman pilkkihistoriani aamunsarastukseen ja ovat nostalgisesti mielenkiintoisia.

Sellainen on myös seuraava kohteeni Lempäälän Höytämönjärvi. Tämä pienehkö ja matalahko järvi löytyy kunnan pohjoisosasta, läheltä Tampereen etelärajaa.

Höytämönjärvi oli  1970-80-lukujen tietämissä pilkkikohde, johon liittyy monia jännittäviä muistoja.

Kun tavallisten pilkkipaikkojeni saalis oli pieni ahven, Höytämönjärveltä saattoi saada pienten lisäksi suuria. Lisäksi vapaa taivuttelivat säännöllisesti myös hauet ja varsinkin ensijäiden aikaan siiat.

Siikoja sai sitä paremmin, mitä aiemmin jäät syksyllä saapuivat. Ykköspaikkani oli Helininlahti aivan järven pohjoispäässä. Sieltä sain mormyskalla parhaina päivinä pitkästi toistakymmentä siikaa.

Haukipaikkana Höytämö oli varmin minkä siihen aikaan tiesin. Reikärivi sopivaan paikkaan tiesi tärppejä erittäin hyvällä todennäköisyydellä.

Varsinkin Koipilahteen laskevan puron lähistöllä hauenpulikoita tuntui olevan välillä vaivaksi asti. Tai no, eivät ne vaivalta silloin tuntuneet, päinvastoin. Kivasti temmelsivät pilkkisiiman päässä.

Höytsyn ahvenet edustivat kahta kaliiperia. Yleisimpiä olivat sormenmittaiset sintit, mutta toisaalta joukkoon mahtui myös kunnon kyrmyniskoja. Kaipa niitä välikokoisiakin tuli, mutta tämä kaksijakoisuus on jäänyt selkeimmin mieleen.

Paras ahvenpaikkani oli Kirskaanniemen pohjoisrannan ja niemen kärjen tuntumassa. Siinä kun jaksoi morria uitella, aina välillä kärkiviiksi taipui oikein huolella.

Tämän setin saa henkilö, joka arvaa oikein Tuiskusen pilkkimän suurimman kalan painon. Tai sitten lähimmäksi oikeaa painoa osunut.

Kuinka paljon painaa suurin?

Nyt on siis tarkoitus käydä katsomassa, ovatko Höytämönjärven kalat samanlaisella iskulla kuin ennenkin. Arvauskilpailun kysymys kuuluu, paljonko painaa suurin järvestä saamani kala?

Reissun toteutan 24.-26. maaliskuuta ja vastausaikaa on 23.3 keskiyöhön saakka.

Lähimmäksi vastannut voittaa palkinnoksi oheisen pilkkisetin, joka sisältää kahdeksan pääasiassa kotimaista huippupilkkiä. Jos samoja vastauksia on useampia, palkinto arvotaan niiden kesken.

Huomaa, että kaikki osallistuvat myös kilpailuun isommasta viehepotista. Sen saa omakseen ensimmäinen, joka vastaa oikein kolmeen kilpailukysymykseemme. Kannattaa siis osallistua.

Keräämme lomakkeella tietoja ainoastaan palkinnon lähettämistä varten!

Kilpailu on päättynyt ja palkinto lähetetty voittajalle, kiitos kaikille osallistumisesta!