Suomalaisen pilkkijän ei tarvitse hakea kalavesiä kaukaa, asuipa melkein missä kolkassa maata hyvänsä.

Minunkin kotoani kymmenen kilometrin harppisäteelle mahtuu äkkiä laskien yli 30 järveä ja lampea, joten vaihtoehtoja riittää.

Tässä arvauskilpailussa suunnistan niistä eräälle nimeltään Iidesjärvi. Parin kilometrin mittainen, profiililtaan tasaisen matala ja rehevä järvi löytyy aivan Tampereen ydinkeskustan tuntumasta.

Urbaanin sijaintinsa vuoksi Iidesjärvi on kärsinyt vuosien varrella monenlaisista vedenlaatuongelmista.

Vaikka suora saastuttaminen on loppunut, erilaiset hulevedet sekä pohjaan varastoituneet ravinteet pitävät huolen siitä, että ainakin sukelluksen harrastajat kiertävät tämän altaan kaukaa.

Näkösyvyys jää muutamiin kymmeniin sentteihin parhaimmillaankin.

Karppeja ja haukia

Kalapaikkana Iidesjärvi tunnetaan ehkä parhaiten isoista karpeistaan ja hauistaan.

Karpinonkijoiden harvalukuisessa joukossa Iidesjärvi rankataan melko korkealle, sillä yli kymppikiloisiinkin on huhujen mukaan hyvät mahdollisuudet. Onkimista tosin haittaa tiheä vesikasvillisuus, joka valloittaa järvestä laajat alueet kesäaikaan.

Kalastoon kuuluvat monet muutkin ”normaalit” järvilajit. Yleinen käsitys taitaa kuitenkin olla, ettei kalojen saaminen tästä järvestä ole kovin helppoa, ainakaan pilkkimällä.

Omia kokemuksia ei ole kuin parilta pikapistolta vuosien takaa. Toinen taisi olla nollasuoritus ja toinen antoi pienehkön hauen.

Jari Tuiskusen pilkkikalojen määrän oikein arvannut voi saada palkinnoksi kirjaimellisesti Kookkaan palkinnnon. Tarjolla on Karismaxia, Kaweria, Kelmiä ja Kuusamoa.

Josko kolmas kerta toden sanoisi? Kysymys kuuluu, kuinka monta kalaa saan Iidesjärveltä. Teen ainakin kolme tuntia kestävän pilkkireissuni jonain päivänä välillä 10.-12.3.

Tarkoitus on kokeilla niin hauen pilkkimistä isoilla tasapainoilla kuin pienisuisempienkin lajien härnäämistä toukkapilkeillä. Mutta kuten sanottu, nollaakin kannattaa ehkä arvata.

Arvausaikaa on 9.3. päivän loppuun saakka.

Lähimmäksi arvannut voittaa setin kotimaisia huippupilkkejä. Lisäksi on edelleen voimassa kilpailu 46 vieheen setistä, joka lähtee ensimmäiselle kolme oikeaa veikkausta tehneelle. Kannattaa siis osallistua!

Keräämme lomakkeella osoitetietoja ainoastaan palkinnon postittamista varten!

Kilpailu on päättynyt ja palkinto lähetetty voittajalle, kiitos kaikille osallistumisesta!