Jarin vierailu Olkahistenlahdella tänään lauantaina oli pettymys myös kalastajalle itselleen, vaikka paikkaa ei ole korkannut tänä vuonna vielä kukaan.

Suurin kysymysmerkki oli Jyväskyläntien siltojen vierestä vedetty vesiputki, jonka vuoksi pohjaa oli jouduttu ruoppaamaan ja vesi oli muuttunut sameaksi.

Kotirannasta Jari oli joka tapauksessa aiemmin pilkkinyt parhaimmillaan 40 ahventa puolessa tunnissa, joten mahdollisuuksia oli vaikka mihin.

– Kalastuksessa mikään ei ole varmaa. Aiemmin satavarma ahvenpaikka ei antanut tärppiäkään. Syyllinen lienee läheinen putkityömaa ja sen samentama vesi, Jari arvioi.

Kalastaja oli itse varma, että saa tunnin aikana kymmenkunta ahventa. Tärpittömyys oli hänen mielestään merkki, että kalat ovat samean veden vuoksi ottaneet hatkat lahdelta ja siirtyneet ilmeisesti Näsijärven puolelle polskimaan.

Vastauksia kilpailuun tuli tasan 315 kappaletta eli vastaajien määrä kasvoi yli kolminkertaiseksi ensimmäiseen kisaan verrattuna.

Joukossa oli useita vastauksia, jotka kieppuivat 1-10 ahvenen välillä ja oikeita vastauksiakin kilpailussa annettiin peräti neljä kappaletta. Palkinto arvottiin näiden neljän oikein vastanneen kesken.

Arvonnassa onnetar suosi rovaniemeläistä Teemu Keskitaloa, jolle lähtee saman tien (tai heti, kun posti paketin saa kuljetettavakseen) Jarin kokoama pilkkipaketti. Onnea voittajalle ja suuri kiitos kaikille mukana olleille!

Seuraavalla kerralla saatte lähteä Jarin mukana Nicaraguaan! Mutta vasta sen jälkeen, kun lentokone on lähtenyt…