21.2.1976 klo 10-13

Sää: Heikkoa tai kohtalaista tuulta, pilvistä, heikkoa lumisadetta, lämpötila – 4-5 astetta.
Saalis: 11 kpl ahvenia 464 g, kp. 42,3 g
Pyyntitapa: Mormyshka
Pyyntipaikka: Tampereen Särkijärvi

Näillä sanoilla ja numeroilla kirjoitin pieneen ruutuvihkoon elämäni ensimmäisen kalapäiväkirjamerkintäni kautta aikojen. Tuosta alkoi useampia vuosia jatkunut päiväkirjan pitäminen, joka tosin hyytyi jo ennen kuin päästiin 1990-luvulle.

Kuten näkyy, pilkkikohteenani tuolloin rapiat 40 vuotta sitten oli Tampereen Särkijärvi, lähes neljän kilometrin mittainen pitkulainen järvi kaupungin eteläosassa.

Särkijärvi on minulle hyvin tuttu paikka hamasta nuoruudesta, sillä pilkkiharrastusta aloitellessani kävin usein juuri tällä järvellä ahvenia narraamassa.

Syy kohdevalintaan oli ennen muuta se, että Särkijärvi oli kävelymatkan päässä kotoa. Toinen, vieläkin lähempänä oleva lätäkkö oli Peltolampi, mutta siellä ahvenet olivat pienempiä ja siksi sen vetovoimaisuus ei pärjännyt Särkkikselle.

Särkijärvi on luonteeltaan varsin karu ja kirkasvetinen. Myös syvyyttä löytyy, muistini mukaan reilusti yli 20 metriä parhaimmillaan.

Tavallisinta saalistani tuolloin plusmiinus 40 vuotta sitten olivat ahvenet ja särjet, mutta joskus sain sieltä siiankin.

Suurimmat ahvenet taisivat olla kokoluokkaa 300-400 grammaa.

Hauet eivät pilkkeihini tarttuneet, mutta kesällä soutu-uistellessa nappasin järvestä elämäni ensimmäisen yli viiden kilon hauen. Vieheenä oli Bete Bingo.

Särkijärvi tammikuussa 2017

Pilkkireissuni suuntautuu jonain päivänä välillä 20.-22.1. jälleen Särkijärvelle.

Kysymys kuuluu, kuinka paljon painaa päivän suurin saamani kala? Sen laji voi olla särki, ahven, hauki tai mikä hyvänsä.

Palkinto sisältää pilkit Storm Thunder Blade, Nils Master Rotinkainen, Kuusamo Tasapaino X-Pro, Kuusamo Tasapaino, Nils Master Nisä, Nils Master Raptor ja Kuusamo Super-Survari.

Palkinto sisältää pilkit Storm Thunder Blade, Nils Master Rotinkainen, Kuusamo Tasapaino X-Pro, Kuusamo Tasapaino, Nils Master Nisä, Nils Master Raptor ja Kuusamo Super-Survari.

Luultavimmin se suurin on kuitenkin ahven tai särki. Punnitsen kalan gramman tarkkuudella, paitsi jos se on hauki tai jokin poispäästettävä laji, niin 10 gramman tarkkuudella.

Ja voihan olla, etten saa mitään, joten nollaakin voi veikata. Särkijärvi kun ei ole pilkkikohteena helpoimmasta päästä. Siihen kuitenkin pyrin, että jotain tulee.

Lähimmän oikean arvauksen jättänyt saa palkinnoksi pilkkisetin ja jos oikeita tai samanlaisia lähimpiä vastauksia on useampia, palkinto arvotaan näiden vastaajien kesken.

Arvausaikaa on 19.1. päivän loppuun saakka ja voittaja selviää pilkkireissun jälkeen.

Osoitetietoja ja sähköposteja käytetään vain ja ainoastaan palkinnon postittamiseen, mutta ei Erän tai Otavamedian markkinointiin tai muuhun sellaiseen!

Kilpailu on päättynyt ja palkinto lähetetty voittajalle, kiitos kaikille osallistumisesta!