Lämpimien merien matalikoiden kalat syövät mieluusti erilaisia äyriäisiä, kuten katka- ja taskupapuja.

Erityisesti sinipompano eli Permit on vaativa ja valikoiva kala. Sen pyynnissä olemme käyttäneet menestyksellä perhoja Avalon ja Merkin.

Bonefishin kalastajan klassinen perusperho on puolestaan Crazy Charlie eri väreissä. Sen tehokas muunnos kantaa nimeä Gotcha.

Merkinin ja Gotchan reseptit löytyvät alempaa tekstilaatikosta.

Merkin

merkin-perho

Merkin-perholla on saatu eniten permitejä koko maailmassa. Parhaiten permitille on kelvannut Merkin 6-kokoisena ja aika hoikkana versiona. Se on vieläpä kohtuullisen helppo sitoa. Verrattuna moniin lähes inhorealistisiin rapujäljitelmiin ei Merkin ehkä ole yhtä paljon aidon ravun näköinen, mutta se toimii hyvin kaikkialla.

Merkin on myös hyvä perho bonefishille. Kokeile rohkeasti myös erilaisia värivariaatioita!

Gotcha

pb220030

Gotcha jäljittelee pientä katkaa ja sidotaan Crazy Charlien tavoin koukku ylöspäin. Hyviä sävyjä ovat olleet pinkit ja hiekanruskeat.

Gotcha on oikeastaan periaatteessa sama perho kuin Crazy Charlie, mutta siihen on lisätty pinkki pää. Tämä on huippumalli trooppiseen perhokalastukseen bonefishille, mutta se kelpaa myös permitille.

Lisämausteena voi käyttää kumijalkoja. Esimerkiksi valkoiset kumijalat, joissa pinkki kärki on mainio variaatio, johon kalat iskevät todella kovaa!

 

Merkin

Koukku: TMC 811S, koko 2–6.
Sidontalanka: keltavihreä, hiekanruskea tai oliivi.
Silmät: hopeanvärinen palloketju, lyijysilmät tai Tungsten Predator Eyes (halutun painotuksen mukaan).
Pyrstö: ohut ja lyhyt kimppu hiekanruskeaa marabou-höyhentä. Vapaavalintaisesti grizzly-häkilät tai jotkin pienet sulat rapumaisesti. Muutama kimallekuitu mukaan.
Runko: tekokuitua, esimerkiksi EP Fibers. Värit hiekanruskea/ruskea, hiekanruskea/oliivi tai ruskea/oliivi. Kokeile yhdistelmiä rohkeasti.
Jalat: kumijalat.
Nenä/pää:
Sama kuin runko tai pinkki.

Gotcha

Koukku: TMC 811S, koko 4–8.
Sidontalanka: pinkki.
Pyrstö: 4–5 kimallekuitua, helmiäis-Flashabouta.
Runko: helmiäissävyn Flashabou kierrettynä.
Siipi: tekokuitua, esim. Craft Fur tai Pseudo Hair.
Silmät: Yleisimmin hopeanväristä palloketjua, mutta myös lyijysilmät, messinki tai Tungsten Predator Eyes (tilanteen mukaan). Kannattaa sitoa myös ”sokeita Gotchia”, eli ilman silmiä – keveitä perhoja todella mataliin paikkoihin.
Pää: pinkki.