Televisiosukupolvelle ripotellaan tasaisin väliajoin eri kanavien ohjelmavirtaan sarjoja, joissa yritetään selviytyä. Erämaassa ei aina olla täysin yksin, sillä mukana roikkuu vähintään yksi kuvaaja.

Alone  – yksin erämaassa on sarja, joka ainakin näyttää siltä, että hurjan luonnon keskellä ollaan yksin. Silti tämäkin jengi saa lähtiessä pakillisen kamaa, jolla voi yrittää selvityä.

Vaan entäpä jos mukaan ei annettaisi mitään muuta kuin päällä olevat vaatteet? No, helpotetaan taakkaa tarvittaessa yhdellä puukolla.

Ensin pitäisi tehdä tulet märässä metsässä siitä tavarasta, jota ympäriltä löytyy, rakentaa majoite ja hommata ruokaa lähimmästä järvestä tai ympäröivästä erämaasta.

Kuinkahan pitkään realityä kuvattaisiin ja kuinka monta osallistujaa siinä olisi? Tulisiko maailman lyhyin sarja vai mainio ja viikkotolkulla jatkuva oppitunti metsässä selviytymiseen?

Yllä olevalta videolta voi katsoa kuinka Ilkka Seikku tekee ongen ja siihen siiman sekä koukun. Paketin rakentamiseen kului kuulemma aikaa ”saman verran kuin perhomiehellä pukemiseen ja virittelyyn.”

Perukkeen tekemisen nokkoskuidusta voi tarkistaa täältä. Ja täällä opastetaan kuinka koukku vuollaan puukolla. Ja nuotion tekemistä tuluksillakin voi kokeilla.