Ideana Project MILF:ssä (Man I Love Fishing) on myydä projektin nimeä kantavaa cocktailia ja samalla kerätä rahaa Virtavesien Hoitoyhdistys ry:lle.

Jokaisesta projektin nimissä myydystä juomasta lahjoitetaan Virhon kunnostusprojekteihin yksi euro.

– Juomia on jo nyt myyty joitakin tuhansia, mikä ylittää reilusti asettamani tavoitteen, joka oli noin tuhannessa. Edessä on vielä ravintoloiden vuoden kiireisin aika, joten saamme luultavasti erinomaisen paketin kasaan ensi kesäksi.

Drinkkibaari Lille e:ssä työskentelevä Issukka, joka palkittiin viime tammikuussa ravintola-alan kotimaisella Oscarilla, Pro 2016 -palkinnolla, on itse intohimoinen perhokalastaja.

– Virho tekee erinomaista työtä taimenkantojen eteen. On ollut hienoa huomata, että vaikka kaikki virholaiset eivät perhokalastajia olisikaan, heillä on todella vahva intohimo toimia uhanalaisten lajien hyväksi eri projektiensa kautta.

Taimenpurojen kunnostukseen liittyvä projekti lähti liikkeelle vuoden alusta ravintola Groteskista, jonne juoma ja sen idea alunperin kehitettiin.

Project MILF -juomasekoitus on jokaisessa kampanjaan liittyneessä baarissa erilainen, kyseisen ravintolan näköinen ja makuinen. Teema on kuitenkin aina sama: kalaruoka tai raikas luonto. Juomien makumaailma vaihteleekin saaristolaisleivästä kalakeittoon.

Tämän jutun yhteydessä olevasta valokuvasta löytyvät useimpien Project MILF -drinkkien raaka-aineet, kuten tilli, etikka, sitruuna ja gini. Issukan mukaan aineksista jalostuu drinkki, joka maistuu ”hyvällä tapaa raikkaalta kylmältä kalakeitolta, tosin ilman kalaa.”

– Esimerkiksi Strindbergin Project MILF:ssä maistuu etikkakurkku sekä Trillby & Chadwickin juomassa kefiiri ja ruohosipuli. Viiskulman Primulassa mukaan on lähdetty saaristolaisteemalla, fenkolilla ja aniksella.

Projektissa mukana olevien drinkkibaarien lisäksi kampanjaa ovat tukemassa mm. näyttelijä ja perhokalastaja Jasper Pääkkönen, Suomen perhokalastusmaajoukkue ja ginibrändi Bombay Sapphire.

Projetct MILFiä voi käydä tukemassa seuraavissa paikoissa:

• 100 Dogs, Helsinki
• Cocktail Company, Oulu
• Harmooni, Jyväskylä
• Lilla e, Helsinki
• Löyly, Helsinki
• NJK, Helsinki
• Old Skiffer, Helsinki
• Pastor, Helsinki
• Salutårget, Helsinki
• Shaker, Helsinki
• Shaker, Jyväskylä
• Shooters, Turku
• Strindberg Bar, Helsinki
• Trillby & Chadwick, Helsinki
• Wilhelm Å, Porvoo